zgodności usb: o notebook i

F

freeliver

Guest
Jestem zaprojektować urządzenie usb, prąd max 500mA, normalne jest 300mA. Teraz w obliczu proble: moje urządzenie może pracować na pc i notebook wiele, ale na niektórych notebook does't działać. Co jest specjalnego w notebooku port USB? Widzę configration notebooka, że port jest 500mA.

500 mA jest dzielona pomiędzy urządzeniami. Czy notebook posiada żadnych wewnętrznych urządzeń, które są USB? Czy raport 500 mA urządzenia w deskryptora? Spróbuj raport 100 mA w celu sprawdzenia to jest problem ASIC

żadne inne urządzenie. Notebook, który starałem się IBM. Ma DVD, który jest plug-in do urządzenia, ale nie jest to urządzenie USB. Próbowałem 100mA, moje urządzenie usb nie działa. Ale może działać na centrum, które łączą się z tym notebooku port USB.

Próbowałem again.Now, moje urządzenie może pracować na piaście nawet jest bus-powed piasty i conneted do notebooka port USB! Więc myślę, że to nie jest problem władzy.

Czy to źle podczas wyliczania? Czy wyliczenie przechodzą urządzenia zarówno na notebooka, hub zewnętrznych i innych komputerów? Być może urządzenie nie jest zgodne. Istnieje pewna drobna różnica pomiędzy UHCI i koncentratory OHCI, że trzeba obejść w firmware urządzenia Podejrzewam, że notebook jest OHCI, a reszta to UHCI. Daj mi znać, jeśli to ma sens? ASIC

Host te komputery "usb które starałem się dwa rodzaje: 1 pci do kontrolera hosta USB otwarte 2 usb uniwersalny contrller host notebooka hosta USB jest PCI do USB uniwersalny cntroller hosta.

Myślę, że moje wyliczenia przechodzą urządzenia zarówno na notebooka, hub zewnętrznych i innych komputerów, ponieważ zaobserwowano bieżącego urządzenia wynosi 500mA, czyli urządzenia configed.

Ummmm .... Brzmi jak chipsetu / sterownika problem z notebookiem. Wszelkie informacje techniczne na IBM stronie internetowej? OR, może to być problem z zarządzaniem energią? ASIC

Próbowałem inny notebook teraz: NEC kontroler hosta notebook.Its jest Intel 82440MX Uniwersalny kontroler hosta USB. My OK pracy urządzenia!

Teraz myślę, że proble z mic2550/mic2550a których używałem. Kto to kiedyś?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back