ZENNER Diode

T

tajemnica

Guest
Hi all

Szukam 7.5V diody zenera.Chcę się 5 do 25 ms, czy istnieje jakieś diody, które spełniają te wymagania?dzięki

Jeden dificult Bardzo wysokie bieżących Zenera są drogie i mogą być unprodictable przy dużych prędkościach.

Chciałbym spróbować IN5343B i zobacz czy wstaje, jeśli nie będziesz musiał przejść na BZY 93, ale mogłem tylko znaleźć je na 8.2v diference w cenie jest ponad L12.

Można spróbować allso exstending obecną gamę swoich zenera za pomocą tranzystorów (2N3055) heatsinked.To jest nadal uważana resonable praktyce.

Barrybear.

I don't think tajemnicy używając tylko dioda jest dobrym pomysłem, 5 jest bardzo dużo, a nawet przy użyciu jednego tranzystora, może nie być bezpieczne w zależności od napięcia chcesz ustabilizować.proszę podać kilka informacji

Seria 1N5333B z ON Semiconductor http://www.onsemi.com/pub/Collateral/1N5333B-D.PDF powinna spełnić Twoje wymagania.Będzie miał 180 W do 6 ms, co oznacza, zajmie 60 W do 25 ms, który spełnia Twoje potrzeby.

Myślę, że wysoki prąd zmienny i mosfet diody zenera (TL 431?) Może działać bardzo dobrze 5A obciążenia.

Nie może być rodzajem przełączania regulatora z MOSFET przeznaczony do pracy jak diody, pomysł?

Zazwyczaj stosowana incrase moc znamionowa jest stworzenie diody między kolektor i bazę BJT.Seria TIP35 jest często używane.Kolektor i prowadzi emiter, wykorzystywane są jako diody, których napięcie wynosi 0,8 V wyższe niż rzeczywiste diody.To działa jak rodzaj Dzielnik prądu.Tylko 1/beta całkowitej obecnej przechodzi fizyczne diody zenera.Reszta przechodzi kolektora BJT.To wszystko wychodzi emiter.

[quote = "tajemnicy"] Witam wszystkich

Szukam 7.5V diody zenera.Chcę się 5 do 25 ms, czy istnieje jakieś diody, które spełniają te wymagania?dzięki [/ quote]

Użyj Transil dioda (patrz: w * w * w.diotec.com dla p6ke ...)

Aaaaa Drogi

U można używać chipcenter.com witryny umieścić swój element.

Pozdrowienia

Concat

Postaram się korzystać 1n5341B onsemi Mam nadzieję, że będzie ona spełniać moje wymagania.
Jedno i zapomniałem powiedzieć, jego cykl pracy wynosi więcej niż 2 sek.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back