Zegar RC dla mikrokontrolera

Z

zanov

Guest
Ktoś może mi pomóc. Chcę schemat zegar RC 4MHz, 10Mhz, 20Mhz dla uC 16F84, 16F84A dzięki zanove,

Cześć, to kwestia ta była omawiana w tym temacie jakiś czas temu: h ** p: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=73629&highlight = * = t

Jak o tolerancji częstotliwości odświeżania RC generatora zegara?

papyaki dziękuję. Widziałem arkuszu danych 16F84 jak zasugerowano w link. Czy mi pomóc, jeśli ktoś post schemat jak to podłączyć lub link do schematu jak bym to drut. Wiem tylko za pomocą XTALS.

[Quote = raymond_luo2003] Jak o tolerancji częstotliwości odświeżania RC generatora zegara? [/Quote] co masz na myśli? Czy to ważne? Są one wykonywane kolejno instrukcje w pętli przez większość czasu.

[Quote = zanov] [quote = raymond_luo2003] Jak o tolerancji częstotliwości odświeżania RC generatora zegara? [/Quote] co masz na myśli? Czy to ważne? Są one wykonywane kolejno instrukcje w pętli przez większość czasu. [/Quote] To nie ma znaczenia, z wyjątkiem przypadków, gdy używasz czas krytycznych podsystemów / algorytmów (np. port szeregowy, czas pomiaru pętli, itp.). Spodziewają się znaczących zmian Częst zegara. z wahań temperatury, w zależności od typu R i / lub C, którego używasz. Ponadto, do produkcji seryjnej (jeśli jest), można znaleźć różnice między zegar każdego wyprodukowanego elementu. / Pisoiu

Jestem faling do produkcji schematyczny i symulację. Być może robię to źle. Czy ktoś może mi pomóc.

Cześć, Ten link daje pewne formuły, aby obliczyć wartość RC. Niestety język z tej strony jest po niemiecku, ale łatwo jest znaleźć jakieś informacje: h ** p: / / www.sprut.de/electronic/pic/osc/ # rc Odkryłem także ten link confugation PIC pin oprogramowania. I nie spróbować, ale może pomóc. h ** p: / / www.generexe.com/id93.htm * = t

generator clcock dla mcu jest taki sam jak w obwodzie RC oscylatora rf?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back