Zegar proram potrzebne do PIC16F84

J

janosandi

Guest
Witaj potworów potrzebuję mały program dla PIC16F84 timer 15min zapalić z dowolnego portu wejściowego do kierowania doprowadziły na dowolne wyjście Każda pomoc będzie appricciated

Cześć, to jest mikroBASIC kod: "Mikrokontroler: Microchip PIC 16F84A"
Code:
 program Timer_15min Compiler: mikroBASIC PRO dla PIC v3.20 "zegara systemowego: 4MHz" Źródło Zegar: Crystal "Kiedy przycisk jest wciśnięty, dioda LED, a następnie oczekuje przez 15 minut, a następnie LED jest wyłączony symbol TriggerPin = PORTA.B0 symbol LEDPin = PORTB.B0 const Piętnaście = 900000 '900, 000 milisekund = 15 minut główne TRISA = $ FF "Wszystkie wejścia TRISB = 0" Wszystkie wyjścia PORTB = 0 (TriggerPin = 0) "Jeśli wciśnięty LEDPin = 1 delay_ms (piętnaście) '15 minut LEDPin = 0 end if a prawdziwy koniec wend.
6_1265895082.jpg
Nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

Thx dużo pan nie wiem nic o mikrobasic będzie u plz edytować projekty dla mnie Po naciśnięciu przycisku zegar zacznie wyjściu pojawia się sygnał i przed 1 min po zakończeniu zegar innego doprowadziły światło na to 15 min kończy się więc pierwsza dioda dalej i drugim tylko przez ostatnie 1 min do 15 min będzie u plz wysłać mi kod gotowy plik hex dla PIC16F84 i link do pobrania mikrobasic spróbować myślę, że jego nice one Wasza pomoc jest bardzo przydatna i appriciated

Witam, Oto ona: "Mikrokontroler: Microchip PIC 16F84A"
Code:
 program Timer_15min zegara systemowego: "Źródło Zegar: Crystal" 4MHz Po naciśnięciu przycisku, dioda LED, następnie czeka 14 minut, druga dioda LED, a następnie boths diody są wyłączone, symbol TriggerPin = PORTA.B0 symbol LEDPin = PORTB.B0 symbol LED2Pin = PORTB.B1 const FourteenMin = 840000 '840, 000 milisekund = 14 minut const OneMin = 60000 '60, 000 milisekund = 1 minuta głównych: Wszystkie TRISA = $ FF " Wejście TRISB = 0 "Wszystkie wyjścia PORTB = 0 if (TriggerPin = 0)" Jeśli wciśnięty LEDPin = 1 delay_ms (FourteenMin) '14 minut LED2Pin = 1 delay_ms (OneMin) '1 minuta PORTB = 0 'LED Wyłącz koniec jeśli podczas gdy prawdziwy koniec wend.
Podłącz drugi LED do PORTB1. Nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

Thx tahmid ur so im rodzaju to teraz spróbować to nie wiem, jak dziękować ponownie do zobaczenia wkrótce John

Witaj Tahmid Ive próbował ur pliku, ale jej nie działa lub cokolwiek by u plz to dla mnie sprawdzić thx dużo John

Witam, Czy prawidłową mikrokontrolera: PIC16F84A? Czy zaprogramowane to prawidłowo? Jeśli to konieczne, nie można ustawić ustawienia bitów konfiguracji prawidłowo? Czy podłączony sprzęt działa prawidłowo? Czy związane krystalicznie prawidłowo? Tahmid.

hi, jak możemy dodać przerwania w powyższym programie, załóżmy, że jeśli muszę wstrzymać program przypuszczać, przez naciśnięcie jednego przełącznika dla niektórych czas

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back