zastosowań wibracyjny żyroskop

A

arpith

Guest
może ktoś mi pomoże plz wid dis ...jego pilne ...
Chcę szczegółowe wyjaśnienie zastosowania wibracyjny żyroskop z technologią ...dokładnie jak jej (wibracyjny żyroskop) bein wykorzystywane w systemach nawigacyjnych, przeciwblokujący układ hamulcowy ....

arpith napisał:

może ktoś mi pomoże plz wid dis ...
jego pilne ...

Chcę szczegółowe wyjaśnienie zastosowania wibracyjny żyroskop z technologią ...
dokładnie jak jej (wibracyjny żyroskop) bein wykorzystywane w systemach nawigacyjnych, przeciwblokujący układ hamulcowy ....

hi to patrzećWibracyjny żyroskop strukturyWibracyjny żyroskop struktury typu żyroskop, który funkcjonuje podobnie jak halterami owadów.Zminiaturyzowanych urządzeń tej zasady mogą być stosowane jako stosunkowo niedrogie typu horyzont.

Fizyczne Zasada jest bardzo prosta: przedmiot wibracyjne raczej skłania do wibracji w tej samej płaszczyźnie co swoje poparcie obraca.Jest więc o wiele prostsze i tańsze niż tradycyjne obrotowy żyroskop podobnych dokładności.

W literaturze inżynierii, tego typu urządzenia jest również znany jako żyroskopu Coriolisa wibracyjny, ponieważ jako płaszczyzna drgań obraca się, odpowiedź wykryte przez przetwornik z wyników Coriolisa w okresie równania ruchu ("siła Coriolisa").
Wdrożeniażyroskop piezoelektryczne:
Kryształ piezoelektryczny można wywołać do wibracji, ruchu bocznego i ze względu na siły Coriolisa mogą być mierzone do produkcji sygnału powiązana z szybkością obrotów.

kieliszek do wina rezonatora:
Zwane również półkulisty rezonansowe żyroskopu.Półkuli doprowadzony do rezonansu i punktów węzłowych mierzona do wskazania obrotów.

Tuning żyroskop widelec:

Para mas badania te są prowadzone w rezonans, a ich przemieszczenie do płaszczyzny drgań mierzone jest do produkcji sygnału powiązana z szybkością obrotów.

Wibracyjny żyroskop koła
Koło jest napędzane obrócić część pełny obrót wokół swojej osi.Pochylenia koła mierzony jest do produkcji sygnału powiązana z szybkością obrotów.

żyroskopu MEMS
Stosunkowo niedrogie (ok. 30 dolarów za udział w ilości od początku 2006) żyroskopy wibracyjne struktury za pomocą technologii MEMS są dostępne.Mogą one być realizowane jako rezonator kamerton, koła lub wibracyjne (płaskie) rezonatora kieliszka.

Wniosków

orientacji statków kosmicznych:

Drgań mogą być również wywołanych i sterowanych w strukturze żyroskop wibracyjny dla positionning w statków kosmicznych, takich jak Cassini-Huygens.Tez małe półkulisty Resonator Żyroskopy wykonane z kwarcu działają w próżni.Zapewniają one dokładne 3 osiach pozycjonowania statku kosmicznego i niezawodne przez lata, ponieważ nie posiada żadnych części ruchomych.

Motoryzacja:

roll czujniki samochody mogą być budowane wokół struktury żyroskopy wibracyjne.Mogą one być wykorzystywane do wykrywania rollovers, lub do wejścia do elektronicznej kontroli stabilności

arpith,
"Żyroskopu wibracyjnego" jest bardziej precyzyjnie nazywane czujnika kąta stopy.Szczegółowe informacje na temat dostępnych na rynku czujników stopy, odwiedź
h ** p: / / www.systron.com/pro_QRS11.asp
Pozdrawiam,
Kral

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back