R
Raidar
Guest
Zastanów Antena Array na hfss środowiska jakieś pomysły na prostą konstrukcję Dziękuję za pomoc Pozdrawiam rodzaju --------- co o antenach tablicy i połączenie reflektora na hfss Dzięki potrzebuję pilnie
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Witam, Jaki jest cel stosowania płaszczyźnie symetrii i symetryczny H ściany, E ścianie? Dziękii głosować ui zrobić 31 * 31 reflectarray pomocą CST z symetrycznymi H ściany i E ściany hfss jest idealny ofr się tylko w odniesieniu postać fazy
Należy pamiętać, że ci, którzy myślą zastosowanie jest niemożliwe, z hfss (lub innego narzędzia) może bardzo źle. W tym przypadku wyróżnia hfss z FSS analizy zarówno komórki elementarnej i skończonej analizy tablicy w domenie, która jest naturalna dla obu wniosków, w domenie częstotliwości. Należy także pamiętać, że zapewnienie siatki konwergentnych jest bardzo ważne, i hfss to całkiem dobrze w sposób zautomatyzowany. CST może lub nie może, nie wiem (i przyznać, że) jednak hfss jest jest w stanie w aplikacji i bardzo wydajne w HFSS12.1
Witam jestem projektowania anteny reflectarray na podstawie FSS. Starałem się symulować reflectarray pomocą hfss-IE (używam Horn jako źródło wzbudzenia w hfss i reflectrray projekt w hfss-IE, o czułości Datalink), Ale jestem z pamięci. Czy masz przykład symulacji Reflectarray pomocą hfss. Jeśli tak, to proszę mi je przesłać? To może pomóc .... DziękiNależy pamiętać, że ci, którzy myślą zastosowanie jest niemożliwe, z hfss (lub innego narzędzia) może bardzo źle. W tym przypadku wyróżnia hfss z FSS analizy zarówno komórki elementarnej i skończonej analizy tablicy w domenie, która jest naturalna dla obu wniosków, w domenie częstotliwości. Należy także pamiętać, że zapewnienie siatki konwergentnych jest bardzo ważne, i hfss to całkiem dobrze w sposób zautomatyzowany. CST może lub nie może, nie wiem (i przyznać, że) jednak hfss jest jest w stanie w aplikacji i bardzo wydajne w HFSS12.1