Zasilacz do wzmacniacza operacyjnego

J

JiL0

Guest
Masz pytanie dotyczące zasilania.Kiedy powinniśmy stosować 3,3 V do 3,3 V zasilanie przy projektowaniu opamp i kiedy należy użyć 3,3 V na 0V zamiast?

Jestem projektowania opamp medycznym.Czy oznacza to wzmacniacz musi być w pracy-3.3V do 3.3V ponieważ cant dodać 1.65V do Biosignal, aby działać na całym terenie analogowe wspólnego?

Jesteś zwykle lepiej przy użyciu dwóch przeciwległych biegunów dostaw.Dzięki temu można wyeliminować konieczność sprzężenia AC i podstaw syntetyczne.Ponieważ sygnały biologiczne są częstotliwości niskie, eliminuje dużych kondensatorów wartość.Pozwala również na swing wejść i wyjść do 0V bez użycia specjalnych kolei do wzmacniaczy kolejowego.Należy wielkości dwóch napięć zasilających, aby umożliwić pełne wyjście huśtawka, czego potrzebujesz.

I see.Dzięki.

Czy koleją do wzmacniacza kolei wzmacniacz, który może mieć maksymalną moc jeden V powyżej i poniżej Vdd i Vss?Co takiego specjalnego kolei do wzmacniacza kolei?

Są to specjalne, ponieważ mają duże huśtawka produkcji i często duży wkład Wspólny zakres Tryb.Możesz zapłacić cenę za to na inne parametry są niższe wartości lub wyższy koszt gospodarczy.

wykorzystania mc34063 wygenerować -3.3V źródło mocy.

JiL0 napisał:

Masz pytanie dotyczące zasilania.
Kiedy powinniśmy stosować 3,3 V do 3,3 V zasilanie przy projektowaniu opamp i kiedy należy użyć 3,3 V na 0V zamiast?Jestem projektowania opamp medycznym.
Czy oznacza to wzmacniacz musi być w pracy-3.3V do 3.3V ponieważ cant dodać 1.65V do Biosignal, aby działać na całym terenie analogowe wspólnego?

W takim przypadku, jeśli chcemy użyć takiego wzmacniacza w naszym obwodzie, to znaczy musimy dodać 1.65V do naszego sygnału wejściowego?Czy jest to możliwe do zastosowań medycznych, co przekłada się do podłączenia elektrody ujemnej do 1.65V zamiast ziemi?

Mam jeszcze jedno pytanie.Jaka jest różnica między obwodu z jednym 3V zasilania i obwodu z podwójnego zasilania i 1.5V-1.5V?Ponieważ potencjał jest pojęciem względnym, obwód powinien zachowywać się dokładnie ten sam rytuał?

To doprowadziło mnie do myślenia o tym, co będzie masowych potencjał n tranzystorów MOS.potencjalnych większość n-mos jest przypuszczać, najmniejszą potencjału obwodu.Czy to oznacza, substrat N-MOS tranzystor jest podłączony do 1.65V w dwa obwody zasilania?

"Normalne" opamp nie tolerują wejściowych i napięć wyjściowych w pobliżu Vee lub Vcc.That 's why nakładów powinno odbywać się kosztem, tak aby jej wejście wzmacniacza różnicowego oraz stopień wyjściowy może pracować w trybie liniowym.
Jeśli używasz tylko 3 V, należy przynajmniej dokonać "wirtualnych" podstawy nakładów oraz kondensatory użytkowania decoupling.This DC oznacza dodatkowe komponenty i przejściowe z powodu ładowania / rozładowania kondensatorów wejściowych i wyjściowych.
W skrócie: za pomocą PS z dwóch biegunów może uprościć projekt, ale jest tylko zalecane, nie obowiązkowe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back