zasilacz do mojego starego Skil 2972.

Zadać pytania: 1. Czy to uruchomić, gdy AC jest podłączony? 2. Ile lat ma akumulator? Oni tylko trwać określoną ilość czasu. 2. Czy wiesz, jeśli akumulator ma żadnych opłat? 3. Można wyjąć baterie? Można sprawdzić, jaką moc dają? 4. Czy to działa na AC z baterii usunięte? 5. Czy koło tych dwóch składników w schemacie? Diody zenera? Diody Schottky'ego?

1. Czy to uruchomić, gdy AC jest podłączony?
odpowiedź: tak. Teraz pracuje tylko wtedy, gdy АС podłączony.
2. Ile lat ma akumulator? Oni tylko trwać określoną ilość czasu.
to marka o nazwie "Skil" jest uwielbiony przez niską jakość akumulatora. Więc akumulator służył około kilku miesięcy. Potem ja lutowanie nowy akumulator. Ale większość czasu pracowałem z urządzenia zewnętrznego baterią 6V kwasu ponieważ wewnętrzny 0,8 Ah 7,2 V bateria tak mało.
3. Czy wiesz, jeśli akumulator ma żadnych opłat?
odpowiedź brzmi tak.
4. Można wyjąć baterie? Można sprawdzić, jaką moc dają?
Odpowiedź: tak.
5. Czy to działa na AC z baterii usunięte?
Ten schemat jest AC-DC, więc nie ma baterii potrzeba.
6. Czy koło tych dwóch składników w schemacie? Diody zenera? Diody Schottky'ego?
nie podpisał w systemie. Jest to paczka 30A 50V diod shottky, robione ze starego uszkodzonego zasilacza komputera. Rdzeń ferrytowy pochodzi z wadliwej wysokiej częstotliwości AC-AC konwerter 12V 70W z lampami halogenowymi. Łączna cena komponentów około 6 $). Moc przetwornicy niepowikłanym aby powiększyć do karmienia żadnego bezprzewodowego narzędzia

Więc ustalane samodzielnie. Teraz rozumiem. Biorę kapelusz do Ciebie. Wtedy również płytce drukowanej samodzielnie?

dzięki za miłe słowa.
Wtedy również płytce drukowanej samodzielnie?
Tak, ale to nie zasługują wzmianki na. Ponadto konieczne jest, aby zapewnić niezawodne podwójną izolację między uzwojenia transformatora, ponieważ akumulatorowe nie jest obliczany na pracę z sieci elektroenergetycznej.

Moje własne przeprosiny do podnoszenia stary temat, ale edycji już niemożliwe. Tu jest jeszcze inna wersja, z podajnikiem ir2153 przez Viper12 (lub 22).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back