Zapytaj o pomoc w analizie rogu

B

bingjiang99

Guest
Drodzy Fellows,

Jestem nowy w Cadence analogowe Środowiska i używam TSMC18RF.Mam zrobić z moim trybie symulacji.Teraz chcę symulować analizy rogu Vt jednak nie wiem gdzie mam go uruchomić.Mogę tylko znaleźć "Corners ..."W menu Narzędzia, ale nie wiem jak je wypełnić.Próbowałem szukać, jeśli nie jest podręcznikiem dostępne, nie szczęście.Czy ktoś jest miły, żeby mi pokazać jak to zrobić krok po kroku?Albo punkt mnie dobry przewodnik?Moja biblioteka jest auto wypełnione SETUP - Menu biblioteki modelu, dlatego nie mogę nic zrobić nie.I nie mogę znaleźć Hit-Kit Utilities w głównym CIW jako samouczek mówił.

Thank you very much for your great help in advance.

Cześć,

Wiem, że to nie to co trzeba - ale zawsze należy użyć instrukcji modelu (można użyć ocean run?)

Mam wymaganego wzoru rogi - wykorzystanie uruchomić ocean (jest lang umiejętności. Uruchomić cadance core) "model" oświadczenia i ustawiona na rogu i symulacji.Shutter_man

Dziękuję, Shutter_Man.Nie wiem nic o Ocean.Chciałbym się uczyć, ale to wymaga czasu.Chcę rozpocząć szybką analizę rogu.

Dzięki,

HI

Właściwie nie musisz wiedzieć ocean go użyć ....
Zgodnie z hosta - wystarczy uruchomić: ocean

niż - Ci ">" sygnał potwierdzający jesteś w oceanie.

Teraz - powrót do analogowych-artysty - w pliku wystarczy użyć Sesja-> Save_script
podać właściwą nazwę z. ocn na dobę.

Ten plik jest skrypt oceanu.teraz - otwórz go - i masz role do modelu do zastąpienia właściwego biblioteki wybranego (ja pracuję z innego zestawu - własności, nie TSMC).

w oceanie - wystarczy wpisać:> load ( "nazwa pliku") będzie uruchomić.

Aby wyświetlić wynik użycia: Narzędzia-Result_browser

Hope you paznokci to,

Shutter-Man

Dziękuję, Shutter_man, będę próbować, co sugeruje.

Miałam też problem.I zawiera native_18.scs model w mojej analizy rogu sigle konfiguracji lib model, a ja "ff_na, fs_na, itp", to powiedział mi inne NMOS i PMO nie są zdefiniowane.Jeśli kiedyś mm018_scs i przetestowany "FF, FS, itp" rogi, to powiedział mi, native NMOS nie zostało zdefiniowane.Jak mogłem to model plik do określenia wszystkich rodzajów NMOS i PMO?

Dzięki,

Cześć

I havent pracował w odlewni TSMC, ale kilka innych odlewni dać fet.scs pliku lub model.scs plik linki. Scs pliki dla wszystkich fet, res, czapki itp. Czy masz taki plik?Jeśli tak, spróbuj go.

Madhav

Witaj Maddy,

Mam mm_018.scs, jest w niej wszystko, I think.Jednak, gdy używam FF, nie można uznać native fet, lub w przypadku korzystania z ff_na, to normalne fet nie jest rozpoznany.Any idea?

Dzięki

na ekstremalne temperatury / procesu / temperatury można znaleźć rogi

Hi Binjiang

Mam w obliczu podobnych problemów w innych odlewni (UMC).Można je usunąć, czytając dokumenty, które pochodzą z Process Design Kit.Thats Najłatwiej obecnie, ponieważ każdy PDK organizuje pliki model inaczej.

Niestety kulisy daje bezpośredniej odpowiedzi ...
Pozdrowienia
Maddy

Cześć!

Jest bardzo dobrym narzędziem do analizy w Cadence rogu nazwie Aptivia (lub czasem Vsde stoiska dla wirtuoza specyfikacji opartych środowiska).Sprawdź czy masz do tego narzędzia można zintegrowane konfiguracji niestandardowej-> Narzędzia-> Aptivia.By the way, Aptivia używa języka Umiejętności w tle i można dostosować swoje skrypty, ale Aptivia jest Simpe, intuicyjne środowisko graficzne, a więc nie zacząć od umiejętności kodowania.

BR Salmiakki

Witaj,

Jestem nowy w Cadence Design analogowe Env.I jestem tworzenia skryptów ocean pomocą skryptu window.The ADE pokazano drogę bodźca plik (* SCS), ale plik nie jest tworzony, a tym samym symulacji Używam podejmuje wszelkie bodźców jak zero.Can pomóc każdemu w tym zakresie?

Pozdrowienia,
Jitendra.Dodano po 39 minut:Witaj,

Jestem nowy w Cadence Design analogowe Env.I jestem tworzenia skryptów ocean pomocą skryptu window.The ADE pokazano drogę bodźca plik (* SCS), ale plik nie jest tworzony, a tym samym symulacji Używam podejmuje wszelkie bodźców jak zero.Can pomóc każdemu w tym zakresie?

Pozdrowienia,
Jitendra.

Cześć!
Kolejnym jest skopiować wklejany od odniesienia Ocean:

stimulusFile
stimulusFile (t_fileName [t_fileName2 t_fileNameN] [? XLATE
b_xlate]) => l_fileNames / zero
Opis
Określa pliki bodziec do wykorzystania przez symulator.
Kiedy b_xlate zmienna jest ustawiana na t, schematyczne wyrażenia netto [# net] i przykład
Wyrażenie nazwa [$ przykład] w pliku bodźcem są mapowane na nazwy symulator przed
włącznie.Kiedy netlist jest określona jako projekt, ta opcja musi być ustawiona na zero.
Uwaga: Polecenie to nie działa z symulatorów gniazda.
Argumenty
t_fileName nazwę bodźca pliku do wczytania.
t_fileName2 t_fileNameN
Nazwy bodźców dodatkowych plików, które należy uwzględnić.
b_xlate Jeśli jest ustawiony na t netto i wyrażenia są przetłumaczone na przykład do
Nazwy symulatora.Wartość domyślna b_xlate zmienna jest
t.
Wartość zwracana
l_fileNames listę bodziec nazwy pliku wyjściowego, jeżeli polecenie jest
sukces.
zero zero przeciwnym wypadku zwracana jest
Przykład
stimulusFile ( "rf.stimulus tran.stimulus? XLATE nil) =>
( "rf.stimulus tran.stimulus")
Zawiera tran.stimulus i rf.stimulus w pliku wejściowym symulatora.No i przykład netto
wyrażenia są tłumaczone.

Okei, myślę, że trzeba stworzyć bodziec przez siebie a następnie oddzwonić bodźców przez skrypt Ocean.

-salmiakki

Cześć!

Jak stworzyć bodziec plik? Korzystanie umiejętności? Nie jestem famaliar z umiejętności language.Is jakiś dokument / pomoc dla tworzenia pliku bodziec? Proszę dać mi znać.
Pozdrowienia,
Jitendra.

Cześć!

Myślę, że forma i zawartość pliku bodziec zależy od symulatora używasz (upiór, Eldo) oraz jaki rodzaj bodźca symulatorze można korzystać.Bodziec może być na przykład dane cyfrowe na rozerwanie do DAC-path.Może to być napięcie wartości. Format txt.

Co ty oddanie do Państwa bodziec plik? "

-salmiakki

Cześć,
Używam TI Spice tol podobne do Hspice i stimulis są only.What napięć formacie określenie napięcia sygnałów z węzłów?

Pozdrowienia,
Jitendra.Dodano po 1 godzina 59 minut:Cześć,

Próbowałem wyboru symulator jak Specter, a następnie stworzył skrypt oceanu przy ADE.The plików wymienione w skrypcie oceanu (Plik bodziec) jest faktycznie tworzone i symulacji widmo jest uruchomiony z line.When polecenia ocean Używam tego bodźca plik z symulatora TI przyprawy, symulacja nie uwzględnia / określenie file.It impuls oznacza, że składnia pliku bodźce zależą od wybranego symulatora i nie ma ogólnych umiejętności językowych format.Please komentarz w tej sprawie.

Pozdrowienia,
Jitendra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back