Zaproponuj książkę dla elektroniki cyfrowej

E

esha

Guest
może ktoś sugerują mnie dobra książka na początek dla elektroniki cyfrowej. najlepiej książka musi wyjaśnić jasno boolean algebra, bramy, Flipflops i cyfrowego projektowania obwodów. jeśli to możliwe, prosimy również podać linki do pobrania książki. z góry dzięki.

Jako dobry start, można przeczytać "digital podstaw" przez Floyd, obejmuje niezbędne podstawy układów cyfrowych. Następnie można przeczytać: "Cyfrowe układy scalone: perspektywy projektu" przez Rabaey, obejmuje układ CMOS projektowania cyfrowego i różne zagadnienia cyfrowego układy scalone.

oraz książki Moris Mano jest dobrze akceptowane wszędzie i kilka ebooks są avialiable tutaj w forum "Podstaw Konstrukcji Logic" Charles Roth "Wprowadzenie do projektowania Logic" nadzieję znaleźć u jednego z tych łatwiej jeden

Nie pamiętam tytułu, ale to bardzo dobra książka, czego potrzebujesz''Tocci''

Cyfrowy Zasady Elektronika i Aplikacje przez Malvino jest również dobre

W mojego punktu widzenia, Digital Disign przez Moris mano jest najlepsza dla poczatkujacych. Po masterd Mano można następnie przejść do bardziej zaawansowanych książek.

Cyfrowy projektu Moris mano najlepiej jak wiele ppl powiedział ..

Wprowadzenie do Digital Electronics - Theodore F. Bogart można znaleźć Digital Design Morris Mano z tego linku http://www.edaboard.com/ftopic203938.html Digital Design, napisany przez Morris Mano h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/02% 20Contents.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/03% 20Preface.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C01.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C02.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C03.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C04.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C05.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C06.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C07.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C08.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C09.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C10.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C11.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/04% 20C12.pdf h ** p: / / ee.sharif.edu / ~ logic_circuits_t/ebooks/mano/06% 20Index.pdf

według mnie najlepsza książka dla elektroniki cyfrowej jest Digtal systemów zasad i aplikacji przez Tocci i widdmer

także spróbować Inżynieria Digital Design: poprawiona Second Edition Richard F. Tinder

spróbuj tego: "cmos elektroniki cyfrowej" przez yusuf leblebici

Badanie 1 - "Morris Mano" 2 - "Thomas Floyd" 3 - "Ken Martin"

książki u powinien foolow są cyfrowe książki RP jain 2) Morrismano 3) charles Roth

Tocci i Widdmer & Thomas Floyd jest najlepiej, ale mam wydruk nie miękkich kopii

Myślę, że Moris mano jest najlepsza książka na początek

jest to najlepsza książka "Podstawy cyfrowych" przez Floyd

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back