zapisywanie przebiegu symulacji w Cadence

F

freewing

Guest
W Cadence, zamknę okno analogowe środowisko projektowania i następnym razem, kiedy jej ponowne otwarcie, nie widzę przebiegu symulacji ponownie nawet dane z symulacji są nadal. Czy istnieje możliwość zachowania przebiegu symulacji? Dzięki.

Nie musisz uruchomić symulację ponownie. Wiem, że to alittle nudne i bez problemów, ale nosić ze sobą. Możesz migawki lub ekranu przechwytywania fal, które każdy ma, zwłaszcza dla raportów i slajdów.

To naprawdę do bani. I są drukowane przebiegów. Ale czasami może chcę wyglądać przebieg ponownie. Nie sądzę, jest to technicznie trudne do osiągnięcia tego w Cadence. Dlaczego nie dodać tej funkcji?

Po uruchomieniu ur symulacji i kreślenia ur wyniki od Analog Design Environment wybrać zapisać stan (z ur okno otwarte przebiegu) i są pewne pola wyboru, które pozwolą u zapisać falową.

Jeśli zapiszesz stan można otworzyć "Przeglądarka Wynik", aby zobaczyć wyniki.

metoda ta jest bardzo przydatne i myślę, że to uratuje naszą cenią czas espercially na czasochłonne symulacji nieustalonych

wyjścia-> zapisać wszystkie wyniki> Wyniki-> save pomoże wybrać lub dodać nowe wyjście w wyjścia-> input konfiguracji imię i nazwisko

zwykle używamy "przeglądarki wynik", aby sprawdzić zapisany wynik

Wybierz menu "Wyniki / Wybierz ...", i wyboru katalogu rezultatu, można wykreślić przebieg.

może można zrobić migawkę ekran za pomocą opcji dostępnych w menu drukowanej (okno przebiegu) upewnij się, że. cdsplotinit plik w katalogu domowym

Użyj Menu: [wynik - zapisać ...] w ADE. Powinno działać.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back