D
dnarenderreddy
Guest
Witam wszystkich, mam na imię Narender, b.tech koncowa roku. iam robi mój projekt przed piad licznika energii. i jestem w obliczu kłopotów z projektem. krótki temat mojego projektu. będzie ic licznik energii, które wil konwersji instantaneeous załadować do impulsów oraz mikrokontrolera, który będzie licząc tych impulsów, a kiedy staje się coraz liczyć impulsy 1500 jeszcze trochę licznik jest zwiększany i zapisywana jest w pamięci EEPROM serisl. teraz, kiedy coraz licznik jest po prostu mniej niż 1500 impulsów i przerwy w dostawie energii, a następnie całą zawartość pamięci RAM są tracone. i całkowite ea 1 kWh jest stracone. więc do tego mam do projektowania zasilania się jednostki (z batery), który wykryje awarii zasilania i doliczono się na bardzo szybko, gdy jest przerwa w zasilaniu i będę pisać usługę przerw rutynowych pisać zawartości licznika do seryjnej eeprom i po plecach w górę (z baterią) jednostka powinna również zamknięcie. i na energię i wznowienie powinna przyjmować wartości od szeregowego eeprom i potem zacznij liczyć od tego. jak można to zrobić, nieulotnej pamięci RAM, ekonomiczny, który jest tak nie mogę pójść na to. może ktoś mi pomóc z innymi obwód tanich i dostać mój cel rozwiązany. Przepraszam za mój angielski. z góry dzięki.