zamiast skanowania flop z ord.

S

snr_vlsi

Guest
cześć,

Wiem, że DC nie skanowania czyli zastąpienie przekształcić normalny flip flop do skanowania flip flop.Ale jest to możliwe do przestawienia skanowania flip flop do normalnego flip flop.

Dostałam w projekty, w których pojawiły się skanowania sieci, które zostały oderwane i tym samym projekt jest o wiele skanowania plażowe.Tak, chcę przekonwertować te skanowania plażowe do normalnego plażowe.Czy jest to możliwe.Czy jest możliwe Design Compiler to zrobić.

Choć udało się konwersji pozostałych normalnych plażowe skanowania plażowe i wstawić skanowania sieci dla wszystkich skanowania plażowe przez DC, nadal chce mieć projekty, w których nie ma skanowania flip flop i wszystkie klapki plażowe są spotykane tylko.

thx

snr_vlsi

Nie sądzę, można użyć narzędzia w ten sposób.You'd albo muszą zaczynać od zera, i poleca narzędzie dotknąć plażowe chcesz unscanned, lub po prostu tie off skanowania wejść plażowe nie chcesz zeskanowane - lub, czy wymiana samemu ręcznie netlist .Dla mnie wydaje się, jak od ponad i robi to dobrze byłoby najlepszą odpowiedzią.

John
Dyskusja na DFT / info na stronie:
DFT Digest
DFT Forum

jednej metody, zasługuje na uwagę:
wykorzystania skryptu Perla przetworzyć netlist zastąpić skanowania DFF spoza skanowania DFF.
Ale trzeba zapewnić jak wiele rodzajów DFF masz w netlist przed przetworzeniem, a formalności użyć do sprawdzenia zgodności tłumaczenie jest poprawne.

Cześć,

Istnieje również możliwość konwertowania niewykorzystane plażowe wrócić do normalnego plażowe w DC, a narzędzie robi to automatycznie.Komenda samo "set_dft_insertion_configuration-unscan true".

Wszystkie plażowe, które nie są na skanowanie sieci zostaną zamienione z powrotem do normalnego flop.

-cheers
vlsi_eda_guy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back