Zalety Wady High Freq dla ASICS

V

vikramc98406

Guest
Czy ktoś mi Zalety Wady High Freq dla ASIC.

Wiele urządzeń ma niski Oscylator Crystal i PLL on chip, który nie mnożenie częstotliwości.

Dlaczego jest to konieczne?

Musisz te urządzenia do celów synchronizacji zasadniczo.Nie może być tak pochylać zegar całym układem.Bardzo częstotliwość zegara wyższa wydajność, ale także układ jest większe zużycie energii i bardziej skomplikowanej sieci zegara.

Rozumiem, jeśli częstotliwość ASIC jest wysoki, zużycie energii będzie wysoka.Pozwól mi Reframe moje pytanie,

Wiele urządzeń używa w PLL chip, dzielić, mnożyć na wejście niskiej częstotliwości uwagę na chipie.

pomnożona, częstotliwości częstotliwości urządzenia

Moje pytanie brzmi: dlaczego cantomat dajemy urządzenia częstotliwości się do chip zamiast pomnożenie przez blok PLL.

vikramc98406 napisał:Moje pytanie brzmi: dlaczego cantomat dajemy urządzenia częstotliwości się do chip zamiast pomnożenie przez blok PLL.

Czy ktoś mnie dobry punkt PLL wzoru dokumentu?

Jak u pomnożyć częstotliwość zegara?albo jak u uzyskać różne częstotliwości zegara z jednym freq?

shiv_emf napisał:

Czy ktoś mnie dobry punkt PLL wzoru dokumentu?Jak u pomnożyć częstotliwość zegara?
albo jak u uzyskać różne częstotliwości zegara z jednym freq?

Routing sygnału zegara o wysokiej częstotliwości na PCB wprowadza różne kwestie dotyczące integralności sygnału jest bardzo trudne. Zużycie energii elektrycznej jest również bardzo wysokiej.
Jest to kolejny zaletą posiadania wewnętrznego mnożenia chip sygnału zegara.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back