zakresu RFID

R

rectifier

Guest
Chcę wiedzieć, na co ma czynnik zakresu RFID zależy? Chcę również, aby rozpocząć projekt RFID i potrzebuje maksymalnego zasięgu więc może ktoś mi powiedzieć maksymalnego osiągalnego zakresu aktywnych i pasywnych szczegółowe informacje ...

Zasięg odczytu jest definiowana jako maksymalna odległość OMUNIKACJA pomiędzy czytnikiem i tag. Zakres odczytu typowych produktów pasywnych RFID waha się od ok. 1 cm do 1 metra, w zależności od konfiguracji systemu. Zakres odczytu z urządzenia RFID, w ogóle, wpływ następujące parametry: a) częstotliwość pracy i wydajności zwojów anteny b) Q obwodu anteny i strojenie c) orientację anteny d) Pobór prądu i napięcia e) Czułość odbiornika f) Coding (lub modulacja) i dekodowania (lub demodulacji) algorytm g) Liczba bitów danych i wykrywania (interpretacja) h algorytm) Stan środowiska operacyjnego (metalowe, zakłóceń elektrycznych), itp. Z danej częstotliwości pracy, powyższe warunki (a - c) są związane z konfiguracją anteny i obwodu strojenia. Warunki (d - e) są określone przez topologię obwodów czytelnika. Stan (f) nazywamy protokół komunikacji urządzenia, oraz (g) jest związany z firmware program do interpretacji danych. Zakładając, że urządzenie pracuje w danym stanie, zasięg odczytu urządzenia jest w dużej mierze wpływ wydajność cewki anteny. To jest zawsze prawdą, że już ma zasięg odczytu z większym rozmiarze anteny.

Witam, masz inny rodzaj biernego kart RFID oparte na innej technologii. Masz KARTY ZBLIŻENIOWE do 125 kHz i 13,56 MHz w oparciu o ISO14443 odległości max: 4 upto 10 cm (MIFARE 13,56 MHz) Można również VISINITY CARDS dla 13,56 MHz w oparciu o ISO15693 upto 1 Meter MAX. Możesz również 914 MHz i 868 MHz, że karty mogą pracować na odległość 10 metrów i więcej! .. Są one również kartami pasywnymi. zakresie, Paul.

Kiedyś caliso na podstawie ISO15693 one claming 1 metr max ale mam tylko 10cm

Dokumenty nex zawiera cały informacje potrzebne podczas uruchamiania z RFID. Podstawowe i zaawansowane informacje. UHF od 860-930MHz (ISO / IEC 18000-6) ma większy zakres! Pozdrawiam!

Czy możliwe jest projektowanie RFID z zasięg 2000m? W jaki sposób? Każdy, proszę ....

2 km zasięgu w RFID? Umm ..... Nie do końca! (Nawet UHF do mojej najlepszej wiedzy).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back