Zainstaluj. Tar gz aplikacji w systemie Linux

K

kandy2015

Guest
Cześć chłopaki, jestem nowym w linux i używam Linux Mint 9. Mam Oprzyrządowanie zainstalować Yahoo Messenger i adobe flash i pochodzą one jak. Gz tar. Jak mogę to prawo? Z góry dziękuję.

FLV Player to darmowy flash player nośnik dla systemu Windows. FLV gracz może odtwarzać i pobierać pliki bezpośrednio z sieci lub urządzenia pamięci masowej. Dzięki swoim prosty i lekki, można oglądać wszystkie filmy bez żadnych zakłóceń w błąd i usterka wolne środowiska.

Rozpakuj plik tar.gz i poszukaj pliku tekstowego o nazwie jak instalacji lub konfiguracji. Większość programów zapewnia pliku tekstowego z instrukcją instalacji. A może Twój Mint Linux posiada pakiet dla odtwarzacza flash. Wybierz pakiet jak flashplugin-nonfree

Widziałem Adobe Flash w systemie Linux jako jeden plik biblioteki (. Tak). Co należy zrobić, to wyciąg ". Tar.gz 'plik' tar-xvzf file.tar.gz i umieścić plik biblioteki flash w przeglądarkach (Mozilla / Firefox) Wtyczka w katalogu biblioteki. To wystarczyło, aby lampa błyskowa współpracuje z Mozilla wariantów.

Widziałem Adobe Flash w systemie Linux jako jeden plik biblioteki (tak.). Co należy zrobić, to wyciąg ". Tar.gz 'plik' tar-xvzf file.tar.gz i umieścić plik biblioteki flash w przeglądarkach (Mozilla / Firefox) Wtyczka w katalogu biblioteki. To wystarczyło, aby lampa błyskowa współpracuje z Mozilla wariantów.
Working! = Poprawne. Należy zainstalować tylko rzeczy w ten sposób, jeśli menedżera pakietów nie ma pakietu. Poprawny sposób to zrobić w Mennicy byłoby najpierw upewnić się, apt cache są na bieżąco, więc pobrać najnowszą wersję.
Code:
 apt-cache update
Następnie:
Code:
 apt-get install flashplugin-nonfree

Cześć chłopaki, jestem nowym w linux i używam Linux Mint 9. Mam Oprzyrządowanie zainstalować Yahoo Messenger i adobe flash i pochodzą one jak. Gz tar. Jak mogę to prawo? Z góry dziękuję.
Nie można zainstalować yahoo messager w linux, jeśli chcesz zainstalować go masz wina używać .... Ale myślę, że można użyć pidgin na czacie można zainstalować adobe flash. należy znaleźć jakieś oprogramowanie, jakie formaty file.deb. file.tar.gz.. : Chcesz zainstalować to trzeba rozpakować. teraz, korzystania z systemu Linux Mint 9, który jest bardzo prosta, nie trzeba za pomocą polecenia Inne metody: tar xzf targe-C file.tar.gz do uncpmpress .. teraz możesz zainstalować Miłej zabawy!!

Nie prawda. Yahoo Messenger rodzimej wersji dla systemu Linux.

Jeśli nie chcesz używać narzędzia wiersza poleceń można wybrać się na mc (Midnight Commander). Pomoże Ci to uniknąć narzędzia wiersza poleceń.

Można, ale kto nie lubi za pomocą wiersza poleceń powinny powrócić do systemu Windows lub innych OS przeznaczony dla kretynów.

Wystarczy popatrzeć na forach linux dystrybucje jak Ubuntu, Fedora ... U można znaleźć te same pytania nie z odpowiedzi!.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back