Za pomocą funkcji ISR poinformowania o otrzymaniu od USART

E

ericmar

Guest
Witam, potrzebuję trochę pomaga na to! Chciałbym wiedzieć wat zrobić w funkcji ISR, jeśli chcesz być informowany o odbieranie czegoś z USART w każdej chwili. Czy po prostu sprawdzić flagi RCIF? Bit Wat muszę zainicjować, aby uzyskać ISR działa prawidłowo? Używam PIC16F877 tak. Dzięki za pomoc! Pozdrawiam, Eric

[Quote = C-Man] Jeśli używasz Hi-Tech kompilator PICC można uzyskać wiele informacji tutaj: h ** p: / / www.microchipc.com pozdrawiam [/quote] Dzięki za ur pomocy! Mam go teraz pracy przez sprawdzania zarówno RCIE i RCIF w funkcji ISR przerwania. Btw, jak się u know używam Hi-Tech kompilator PICC?

[Quote = ericmar] [quote = C-Man] Jeśli używasz Hi-Tech kompilator PICC można uzyskać wiele informacji tutaj: h ** p: / / www.microchipc.com pozdrawiam [/quote] Dzięki za ur pomocy! Mam go teraz pracy przez sprawdzania zarówno RCIE i RCIF w funkcji ISR przerwania. Btw, jak się u know używam Hi-Tech PICC kompilator? [/Quote] Myślałem, że używasz go (tak mam), ponieważ nie byłoby pytanie, czy używali CCS, ponieważ kompilator ma wbudowany Funkcja prawie wszystko :) Ale można dostać sporo problemów przy próbie ponownego wykorzystania CCS kodu z innego kompilatora na innej architekturze ... pozdrawiam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back