Z powrotem w energię elektryczną do sieci?

E

eem2am

Guest
Witam, chciałbym umieścić energii elektrycznej z paneli słonecznych z powrotem do sieci elektrycznej w Wielkiej Brytanii. nie każdy czytelnik zna IC (chip), które mogą działać jako kontroler dla tego? jestem sobie sprawę, że będzie to jakiś rodzaj prądu falownika pomiarowym.

zdawać sobie sprawę z wielu na to, że prawdopodobnie trzeba będzie trochę certyfikat zanim rzeczywisty z niego korzystać. Jeśli po prostu zbudować własny, myślę, że można sobie pozwolić na koszty, które wychodzą z tha procesu certicication. Jeśli zrobisz to z przyczyn zawodowych, wziąć pod prawidłowo, ponieważ w różnych krajach, zasady mogą być różne. Ponadto, należy przewidzieć system, który odłącza przetwornicy od sieci, jeżeli napięcie sieci znika (dla bezpieczeństwa pracowników na siatce). Stefaan

zdawać sobie sprawę z wielu na to, że prawdopodobnie trzeba będzie trochę certyfikat, zanim będzie można go używać rzeczywisty
Nie mogę to potwierdzić. Dla funkcjonowania sieci podłączonych falowników, musisz zachować regulamin lokalnego przedsiębiorstwa elektroenergetycznego zasilania. Dla większych instalacji, mogą one wymagać pilota, aby dostosować produkcję energii z zapotrzebowaniem. Ale elektryczne oprzyrządowanie nie jest zasadniczo różny od elektronicznych urządzeń energetycznych zużywających. Niektóre z nich są alreayd używając kończy aktywne przednie , czterokwadrantowym falowniki, które mogą zasilania energią do siatki. Wymagania dotyczące jakości zasilania należy wziąć pod uwagę, oczywiście. Jeśli chodzi o oryginalnym pytanie, nie jestem świadomy prostych układów kontrolerów do sieci podłączonych falowników. Ponieważ potrzeba funkcji monitorowania jest porównywalna np. do przetwornic VFD, pojedynczy procesor chip lub rozwiązanie DSP powinien być możliwie korzystna.

To nie lada zadaniem. Widziałem systemy falownika to zrobić i są one o wielkości pieca. A oni są złożone z wielu elementów półprzewodnikowych mocy. Przeczytałem kilka artykułów na ten temat i sieci energetyczne muszą się inteligentniejsze, zanim takie systemy mogą być stosowane na dużą skalę. Wszystkie przetwornice trzeba niewolnika do napędu, ale może się niezsynchronizowanych i zacząć śledzić nawzajem i stworzyć pewne spustoszenie siatki lub utworzyć "moc wyspy". Niski bit rate "bicie serca" sygnał może być stosowane do linii energetycznej do sygnalizacji i czas celów tych przetwornic.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back