złożone kaskody wzmacniacz ogon mos

L

ljy4468

Guest
hi! Chcę zapytać więcej o złożeniu wzmacniacz kaskody Jeśli kierowca w parze NMOS wejścia mamy mos ogon pod par wejściowych sterownika ale widziałem kaskody ogon mos jaka jest różnica między tym? wzmacniacz stosowane przez kaskody ogon mos produkuje więcej Av. co jest wadą? dziękujemy za przeczytanie mojego tekstu dobry dzień! Powodzenia

Natychmiast efekt poprawy CMRR i zmniejszy common-mode zakresie.

Hi. Zgadzam się z nxing. kaskody tail degarde granicy CM wejściowe. Ponieważ nie ma innego (co najmniej) Veff pomiędzy wejściem i kolejowego ujemny (dla pary NMOS wejście), tak minimalny dozwolony poziom CM wejściowe powinny być większe w porównaniu z pojedynczym ogon NMOS. Ale jeśli nie ma ograniczeń na napięcie min, tego rodzaju ogon (ogon kaskody) wzrośnie CMRR. Ponieważ ten kaskody źródła prądu mają większy Rout a tym samym mniejsze Ac (wzmocnienie napięciowe CM), więc CMRR ulegnie poprawie. Ale nie jestem pewien, o poprawę Av (wzmocnienie napięcia różnicowego)! Pozdrawiam, EZT

Mimo to wzrost CMRR, który jest obowiązkowy, cascoding ogona źródła prądu nie ma nic wspólnego z Av części. Jeśli spojrzeć na obwodzie pół różnicy, można zauważyć, że ogon źródła prądu nigdy nie wejdzie w tej części. Ponadto, w przypadku wzmacniacz może mieć bardzo wysoką PSRR-a. Dlatego będą one miały cascoded ogon źródła prądu. Ponadto, kolejnym etapem może być również cascoded. Dlatego też będą próbować kaskody ogona źródła prądu. Największe straty będzie utrata dodatkowych ΔV (w przypadku wysokiej kaskody huśtawka). Tak więc, nie jest to zdecydowanie zalecany w niskich projekty napięcia Mam nadzieję, że jestem czysty, bo to przede wszystkim podsumowanie wcześniejszych dwóch stanowisk.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back