XWindows portu programowania??

A

Anno

Guest
Aby wyjaśnić ten temat nieco lepiej. Chcę napisać program, który zapisze wyświetlacza do portu 6000 (port Xserver) lub dostać X-uruchamianie aplikacji z mojego programu. Nie chcę do programu nowych aplikacji, chcę uruchomić istniejące appplications, ex itp. xclock Będzie greatfull za wszelką pomoc i może nawet spróbować oddać cyfrowy piwo za pomoc.

Musisz mieć serwer X działa na komputerze lokalnym. Następnie można uruchamiać aplikacje ze zdalnego komputera. Tak więc, uruchomić serwer X, jeśli nie jest już uruchomiony. Znajdź nazwę hosta lub adres IP komputera lokalnego serwera X jest uruchomiony. (Na przykład "stanowisko pracy"). Zaloguj się do komputera zdalnego i zrobić: $ export DISPLAY = stacji roboczej: 0, jeśli używasz sh lub bash jako powłoki. Upewnij się, że ścieżka wskazuje na X. I tak zrobić: $ xclock i upewnij się, że zgodę na aplikacje x do łączenia się z serwerem X.

erm ... hehe .. przepraszam. faktycznie może i nie wyjaśnił ... Chcę program w C + + lub ISO-C. Wiem, jak wywołać zdalne x-apps przez ssh itp. Tak więc problem jest faktycznie port forwarding w C

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back