Xilinx ISE 13.2 lub która wersja??

A

akeedthe

Guest
Witam wszystkich, właśnie rozpoczął naukę VHDL i był błahy wokół z liczników, DPRAM i teraz RS232. Moje pytanie brzmi, co ISE Design Suite będzie najbardziej optymalny do użytku. Obecnie mam 10,1 zainstalowane, ale ktoś powiedział, 13.2 jest naprawdę dobra. Jakieś rady? thnx: lol:

Używam 13,2 na chwilę, i do tej pory mi się podoba. Jeśli nie masz istniejących projektów, które trzymają cię, chcę wybrać 13,2 na 10,1. Nawiasem mówiąc, używam Verilog. A jeśli są skierowane do nowszych rzeczy (spartan-6/virtex-6 lub nowszy), to na pewno będę go z 13.2.

Dziękujemy! im przy użyciu go na Spartan3E pokładzie których używamy w uni ... więc sądzę, że najlepszym i spróbuj 13,2 ryt!

Większość wersji ISE Xilinx Spartan 3 będzie wspierać FPGA, ponieważ jest to stary FPGA. , dzięki czemu można używać dowolnej wersji. Tak więc radzę używać najnowszej wersji ISE Xilinx. Będzie mniej błędów i bardziej przyjazny dla użytkownika (może być). zobacz ten link do pobrania 13,2 WebPacka: [url = http://www.xilinx.com/support/download/index.htm] Xilinx: Pliki do pobrania [/url]

Jak to się dzieje Ja również ise 10.x dla spartan-3e. A ja polecam 13,2 całym zakresie 10.xi 11.x. Projekt nawigator miał zbyt wielu ciekawych trochę błędów w tym czasie. Rodzaju, który zamierzasz WTF? a następnie jak tylko obejście trzeba było czyste pliki projektu, zamknij ise, start ise po prostu być w stanie normalnie pracować. Więc nawet spartańsko-3e użyję ise 13.2. Tylko wynagrodzenie byłoby istniejących starych projektów IMO ... Plus, planahead zaczyna wyglądać jak rozsądne narzędzia, teraz ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back