wzorców podstawy promieniowania anteny i wpływ na zdrowie ludzi

E

empisth

Guest
Jak symulować schematy promieniowanie stacji bazowych telefonii komórkowej, które narzędzie symulacji jest faworytem.jakie są rzeczywiste skutki promieniowania anteny stacji bazowej telefonii komórkowej na ludzkie coexistnce w pobliżu tej stacji miejscach.

Możesz zatrzymać nazywanie tego "promieniowania" swoje pola elektromagnetycznego o którym mówimy ma NIC wspólnego z promieniowaniem i radioaktywności.

Jedynym skutkiem jest naprawdę ludzi jest "obawa o nieznanym".

Jeśli nie ma wpływu, a my po prostu nie wie (długotrwałe skutki) niż dzwoniąc z telefonu komórkowego jest znacznie bardziej niebezpieczne niż maszty stacji bazowych.Głównym powodem jest fakt, że natężenie pola ma wszystko robić z odległości do 1 cm lub 10 metrów dokonać ver bardzo duża różnica.

Jego samego w słońce, to Słońce jest niebezpieczny?jej również pole elektromagnetyczne, które pochodzi od słońca!.o 1000w/m2 to miliony razy więcej niż telefon komórkowy.Słońce jest niebezpieczne, tak i nie.jeśli 1 m od słońca swoje martwe, ale tu na ziemi ist OK.

Pawła.

Myślę, że widziałem FEKO (http://www.feko.info/bioelectromagnetics.html) używany w ostatnim czasie.Myślę, że może przy użyciu hybrydowych Mom (nie na pewno) i organizm ludzki za pomocą MES.

Element7k

[quote = "empisth"] Jak symulować schematy promieniowanie stacji bazowych telefonii komórkowej, które narzędzie symulacji jest faworytem.

quote]

Termin "promieniowanie" jest przydatna.Wystarczy umieścić "Niebezpieczeństwo: promieniowanie elektromagnetyczne" na ciebie anteny radiowej szynką i że będzie na bieżąco ludzi z messing with it.

Wolę:

DANGER!
2 mln oma!Nie sądzę, trzeba polubić program do analizy, trzeba tylko wiedzieć, wzór promieniowania anteny i moc nadawania i można wyliczyć co osoba, na szczycie dachu, na przykład, będzie spotkanie.

Zrobiłem wyliczenie raz na antenę o 10 dB zysku poziomo i nadajnik 2 GHz 400 watów, oraz stwierdził, że tak długo, jak antena była co najmniej 15 stóp wzrostu, nikt nigdzie na dachu przekracza limity emisji.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=660110 # 660110

Hi empisth, papier z linku powyżej ma taką rzeczą, jaką chciałem zrobić, używając FEKO, jak Element7K wymienione.Idea / metoda pracy jest cyt. z jego streszczenie:

Streszczenie hybrydowych metodą elementów skończonych (MES) / metoda
momentów (MOM) technika jest zatrudniony Specific Absorption
(SAR) obliczenia stawki człowieka widmo w pobliżu pola
typowej grupy specjalnej ruchomej (GSM) anteny stacji bazowych.
Mama jest wykorzystywane do modelowania powierzchni metalowych i przewody
base-anteny stacji, a MES służy do modelu
heterogenicznych człowieka widmo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back