wzmacniacz 20dB VHF

M

mr_byte31

Guest
hi every body
I uczynił ten tor i ono pracował czysty
http://www.electronicsforu.com/EFYLinux/circuit/aug2005/CI-01_Aug05.pdf
Dowiedziałem się, że obwód to sprawia, że zysk 20dB
http://www.electronics-lab.com/projects/rf/009/index.html
Chcę móc FM ostatni etap z tego obwodu
whats ur pomysł?
Drugie pytanie y działają przyrost mocy nie napięcia zdobyć?
3-o / p mojego FM 20v szczyt do i szczyt boję spowoduje to nasycenie tak będzie zniekształcony Am I right??

To jest bardzo niski obwodu wyjściowego.
Nie będzie pracy dla celów ur.
Nie próbuj sposób u think.Lepiej iść do pełnego wypróbowany i przetestowany pod kątem obiegu dostępne w sieci.Just google & u znajdą wiele.W Matching RF / strata powrót jest bardzo ważny.

thank u for ur reply
Co u myśli o niskiej / obwód p (to 20dB zysku)??
i dlaczego nie działać ??????!!!!!!

Wzmacniacz może mieć duży zysk, ale niska moc.To będzie ustalona przez 1dB kompresji punktu wzmacniacza.Jeśli używasz wzmacniacza z-10dBm kompresji pkt i 20dB zysku będzie bezużyteczny z wejściem 0dBm/1mW np. jako wzmacniacz nie mogą dostarczać więcej energii niż-10dBm.

Wzmacniacz 20dB uzyskać można zapoznać się w zasadzie jest przedwzmacniacz maksymalnej mocy wyjściowej, że może dać około 0.001W.Jest przeznaczony do wprowadzania do odbiornika, a nie wyjście nadajnika.
Zakładając 20V można zmierzyć, jest w 50 omów wówczas nadajnik jest już daje o wyjście 1Watt.Jeśli dodać 20dB Wzmocnienie sygnału po tym, będzie musiała podać 100Watts.
Wydajność wzmacniaczy nie chodzi tylko o zysk jest również o szereg innych wymagań, moc jest tylko jednym z nich.

Aby ułatwić:
Każdy tranzystor ma max poziom wyjściowy.Tranzystorów stosowanych w ur r przedwzmacniacz bardzo niskiej mocy urządzenia.Stąd u get niskiej produkcji.
Aby uzyskać więcej u władzy musi wysoki urządzeń elektroenergetycznych.Jeśli ur projektowaniu każdego wzmacniacza, zrozumieć mocy wymaganej przez wzmacniacz.Jeśli ur wzmacniacza wynosi 60% efektywne, aby uzyskać moc 100 wat u wymagać będzie około 165W zasilacz.
Myślę, że u należy wiedzieć o watów.
I hv próbował wyjaśnić u w prosty sposób.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back