wzbudzenia paskowej

G

Gareth

Guest
Cześć
anywone może mi dać wskazówkę na temat wzbudzi paskowej w hfss?
w czasie rzeczywistym wiil pas jest feed przez kabel koncentryczny, ale nie chcę do projektowania (i shiuld projektowania al łącznika).Czy mogę korzystać z portu fala?ale muszę ustawić dwa tryby integracji i dwóch linii?

czy powinienem w jakiś sposób połączyć 2 groundplane?

many thanks

Gareth

Wystarczy skorzystać z portów fali i 1 integracji linii na port.Patrz załącznik i odniesienia.

http://www.sonnetusa.com/products/benchmarking/eval_ch3.asp

madengr dzięki ale nie jestem surei got what you mean .. po prostu mieć pewność,

Ci doradzają, aby po prostu jeden port fal dla każdej stronie linii integracji z dołu do linii centralnej ziemi?co najlepsze ziemi?

Widziałem twoje odniesienia jest równoważny oprogramowania sonet do hfss jeden?przyczyny i m 'przy pomocy ono ...

thanks again ....

g.Dodano po 1 godzina 10 minut:przepraszamy, ale mogłem otworzyć plik?jest ok wersji 9
Chyba tak, ale to nie działa ...
thaks ponownie
g.

Tak, tylko dwa porty fali jednym integracji linii każdego z samolotu GND do pasa.Teraz, jeśli GND do paska odstępy było asymetryczne nie może być problemem.

Przegląd link Sonnet i pokazują one jak paskowej strat jest dobry standard, ponieważ impedancja to know (analitycznie wierzę).I used to bencmark acuraccy symulacji vs czasu na liczbę opakowań, z których jeden był HFSS 10.0.Jeśli używasz tych samych setuop ich stosowanie powinno być możliwe do porównania symulacji teorii.Mój błąd convereged do 0,8%.

Plików jest ver 10.Nie wygląda to jak mogę zapisać jako 9.

Nie wiem na pewno line integracji jest poprawna, ale mogę uzyskać prawidłową odpowiedź.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back