R
radioCanada
Guest
Witam wszystkich Może wszyscy mają przeczytać rozdziały anteny nadawczej i odbieranie wzajemności, prawie zawsze wyjaśnione poprzez prosty antena dipolowa lub róg. Większość anten nie są takie proste, a zwłaszcza anteny Tablice ze złożonymi sieciami karmienia wymaga - co moim zdaniem - więcej zagadnień w celu zadeklarowania wzajemności. Na przykład: Jeśli sieć pasza jest korporacyjne (równoległego), a każdy oddział sieci zasilającej jest całkowicie asymetryczny, niech powiedzmy skomponowana przez przegrody, antena nie otrzymają taką samą ilość energii RX, prawo ? Ale w tym samym czasie, część energii będzie z powrotem rozproszone (z powodu braku dobrej S22 sieci zasilającej) i pojawia się z powrotem na elementy tablicy antenowych. Teraz tutaj jest mój problem zrozumieć: Czy mam rację, że ta energia będzie przynajmniej zmienić w pobliżu rozwiązanie pola z anteny? Albo będzie to nawet mieć wpływ na charakterystykę promieniowania w RX sama? Pomyśl o innych konfiguracjach: nieszczelne Anteny Wave, Traveling Anteny Wave (drut, Slot, ..). Daj mi kilka nowych pomysłów jak rozwiązać mój problem i cieszę się, aby dać wsparcie, też! RadioCC