wzór zegara przy PLL

B

bimbla

Guest
Jaki jest najlepszy sposób, aby uzyskać stabilne zegarem 25MHz i 12.288Mhz?

Czy mogę używać 27MHz crystal i PLL?Jakie będą wytyczne?

(Nie mam dostępu do 25MHz i 12.288MHz kryształy)

bimbla.

Jeśli chcesz skorzystać z kryształu i 27MHz PLL wygenerować 25MHz zegar, spróbuj użyć wstępnie dzielnik = 7 pętli dzielnik = 13 po dzielnik = 2, tak aby zegar wyjścia będzie 27MX13 / (7X2) ≈ 25MHz w 5000ppm .

Jeżeli chcesz wygenerować 12.288MHz spróbuj użyć wstępnie dzielnik = 45 pętli dzielnik = 41 post dzielnik = 2, to dostaniesz przenoszenia produkcji. ≈ 12.288 w 1000 ppm.

Dwa Freqs.trochę jak audio spec.

Są freq.związane z dźwiękiem.
Mam rozrusznik w projektowaniu PLL.Czy mógłby pan ... dobrze łyżką feed me a little more?
Będę wdzięczny, gdyby można było odnieść również niektóre lektury.I pick up dobrze.

Kto czyni popularnych bloków PLL?

Z góry dziękuję.

bimbla.

Załączony obraz jest popularne bloku PLL celach informacyjnych.
Można znaleźć pod blok obiegu w formie papierowej IEEE.
AN535 jest dobre referencje.
http://www.freescale.com/files/rf_if/doc/app_note/AN535.pdf

Kolejną metodą zabrać częstotliwości jest usee jakiegoś szczególnego ICs powrotem Cypress.Jednym z takich IC CY22393.Więcej info na h ** p: / / www.cypress.com/ [/ url] [/ url]

Jeśli korzystasz z kryształu, trzeba jeszcze wzoru na układ oscylatora.W przeciwnym razie, kryształ nie jest w stanie prowadzić.PLL jest dobrym sposobem by to zrobić.Aby zaprojektować tak niskich częstotliwości PLL, być może trzeba zwrócić uwagę na opłaty pompy jeśli używasz za pompą na PLL.

hi ...
Na wniosek Audio, jitter PLL nie jest tak ważny, jak jej precyzji.
można wybrać zestaw liczb podział dobrze dopasować wymagania.
I korzystania z zewnętrznych lub wewnętrznych Czapka z nich?
które wpływają na układ znacznie swój rozmiar

hi ...
Na wniosek Audio, jitter PLL nie jest tak ważny, jak jej precyzji.
można wybrać zestaw liczb podział dobrze dopasować wymagania.
I korzystania z zewnętrznych lub wewnętrznych Czapka z nich?
które wpływają na układ znacznie swój rozmiar

Zgadzam JSWEI303 mówi.Tak więc proponuję, aby przed rozdzielaczem nie ma zbyt dużej liczby N lub filtr pętli będzie duża, że będzie wiele odpadów obszarze chip.

Myślę, że jeśli predivider ma zbyt duże N, to hałas będzie wielki

Polecam przy crytal w wielu swoich częstotliwości docelowej.Zbyt wiele rozdzielacz będzie koszmar próby spełnienia spec jittera.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back