Wywoływanie Topgraphical tryb Synopsys Projektowanie Compiler

M

mishras3

Guest
Witam, proszę o pomoc w niżej wymienionych wątpliwości .. 1) Jestem nowym ASIC metodologii, jestem obecnie oceny IP gdzie muszę się tym zająć przepływu Topo DC, jestem w stanie uruchomić powłokę w trybie TOPO. Daję Drogi Mlecznej odniesienia lib Milkyway projekt biblioteki TLU oraz max pliki TLU pliku mapy nawet syntezy idzie właściwie jaki sposób można potwierdzić, że mój projekt został syntetyzowane w trybie topo? 2) Czy compile_ultra-incremental Opcja wymagana tylko w przypadku trybu Topo, lub dokładnie whats w celu pierwotnej opcji? Pozdrawiam, Sourabh

Przepraszam za odpowiedzi z pytaniem. Czy możesz mi powiedzieć, gdzie dokładnie można Milkyway odwołanie do biblioteki znajduje się ... lub w jaki sposób można go utworzyć? Dzięki.
Witam, proszę o pomoc w niżej wymienionych wątpliwości .. 1) Jestem nowym ASIC metodologii, jestem obecnie oceny IP gdzie muszę się tym zająć przepływu Topo DC, jestem w stanie uruchomić powłokę w trybie TOPO. Daję Drogi Mlecznej odniesienia lib Milkyway projekt biblioteki TLU oraz max pliki TLU pliku mapy nawet syntezy idzie właściwie jaki sposób można potwierdzić, że mój projekt został syntetyzowane w trybie topo? 2) Czy compile_ultra-incremental Opcja wymagana tylko w przypadku trybu Topo, lub dokładnie whats w celu pierwotnej opcji? Pozdrawiam, Sourabh

Hi Mishra, Dzięki dc_shell-topograficzne Jeśli używasz projektu w topograficznych trybie pojawi się monit jak dc_shell-topo> compile_ultra jest polecenie, które jest obsługiwane tylko w trybie topo więc trzeba dodatkowych licencji dla dc topograficznych trybie poza dc kompilator . Compile_ultra-incremental jest do robienia swojego projektu przez drugiego. Pomaga w optymalizacji, takich jak retiming, DFT i edycji list sieci. Daje to lepsze QOR.

Milkyway nie w bibliotece. to tylko środowisko. spróbuj użyć domyślnych plików libarary lsi10k.db. pamiętać, że biblioteki i biblioteki plików docelowych są zawsze w formacie. db. wykorzystania generic.sdb dla symbolu biblioteki i dw_foundation.sldb jak ur syntetycznych biblioteki. wszystkie pliki można znaleźć w folderze biblioteki syntezy. 1) biblioteki Link: saed90nm_max.db 2) biblioteki docelowa: saed90nm_max.db 3) Symbol biblioteki: generic.sdb 4) Syntetyczne Biblioteka: dw_foundation.sldb

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back