Wytyczne do projektowania oscylator RC

D

designho

Guest
Witam, teraz chcę, aby zaprojektować oscylator RC. Układ ten wydaje się naprawdę bardzo proste. Jednak w celu osiągnięcia właściwej częstotliwości wyjściowe, których dokładność jest bardzo ważne. Mógłby ktoś dać mi jakieś wskazówki dotyczące krytycznych przypadkach potrzebne i ważne kwestie, które należy uwzględnić i symulacji?

To zależy od tego, jak dokładne chcesz to być tylko jeden prosta metoda, aby naładować kondensator do dwóch trzecich napięcia i rozładować ją do jednej trzeciej. Nie ma absolutnej napięcia są wymagane - wszystko jest względne i niezależnie od napięcia zasilania. Keith

Witam, teraz chcę zaprojektować oscylator RC. Układ ten wydaje się naprawdę bardzo proste. Jednak w celu osiągnięcia właściwej częstotliwości wyjściowe, których dokładność jest bardzo ważne. Mógłby ktoś dać mi jakieś wskazówki dotyczące krytycznych przypadkach potrzebne i ważne kwestie, które należy uwzględnić i symulacje
Proszę, jakie wyjście chcesz? Sinusoidalne lub prostokątny? Jaki wzmacniacz? OPAMP lub tranzystor? (By the way - I don `t całkowicie zrozumieć sens Keith` s odpowiedzi). LVW

W produkcji powinna być prostokątny nie używam OPAMP w środku, po prostu użyć porównania do przełącznika i ładowania i rozładowania kondensatora.
Proszę, jakie wyjście chcesz? Sinusoidalne lub prostokątny? Jaki wzmacniacz? OPAMP lub tranzystor? (By the way - I don `t całkowicie zrozumieć sens Keith` s odpowiedzi). LVW

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back