Wysyłanie pętlę dla długich sygnałów w VHDL

T

timsanr

Guest
HI, kiedy mam FSM, mogę wysłać za pośrednictwem UART 1 bajt w jednym państwie, a następnie przejdź do następnego. Ale jeśli chciałbym wysłać sygnał danych zawierajacego np. 40 bity, jak mogę to zrobić w jakiejś pętli, zamiast tworzyć 5 państw (jedna do wysyłania sygnału (39 downto 32), obok sygnału (31 downto 24). ..)? I może jakiś licznik od 5 do 0, ale jak załadować odpowiednią część sygnału do 8 bitów sygnału uart_send?

Stan maszyny jest najbardziej odpowiedni, lub poczekać aż licznik odlicza do 0, lub do 5 (w zależności od sposobu, który chce się liczyć). Pętle VHDL nie są odpowiednie.

OK, ale jeśli będę miał 512 bitów do wysłania, lepiej dla mnie jest nie tworzenie 64 stanów :) Jak zmienić zasięg sygnału do następnej 8 bitów każdy licznik inkrementacji / dekrementacji? Można napisać jakiś szablon przykład? Nie jestem biegły w VHDL i teraz nie mogę zrozumieć.

autobus dane wejściowe zawsze powinny być ustalone, więc po prostu trzeba się liczyć jednak wiele chcesz wysłać. Na przykład - autobus wprowadzania danych jest 8 bitów, ale chcesz wysłać 100 bajtów, po prostu policzyć do 100 osób.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back