Wysyłanie i odbieranie danych z USB za pomocą kontrolki ActiveX

A

asic1984

Guest
hi robię projekt sterowania robotem z wirelss transciever który jest podłączony do komputera .... na porcie com, jak i mój projekt jest czas senitive Myślę, zastępując trasceiver przez jednego, który jest podłączony do usb wiem jak radzić sobie z portu com easly przez kontrolki ActiveX, ale jak można wysyłać i odbierać dane z usb ......... ma kontrolki ActiveX do tego ....... i łatwy sposób napisać dll (lub sterownika), który do tej samej pracy .... wiedząc, że używam c # jako język programowania, dzięki za pomoc

Moja rada jest taka: pobyt z portu COM . USB nie jest łatwe w obsłudze. Możesz śledzić kilka postów na ten fourum na conecting mikrokontrolerów poprzez port USB, a zobaczysz, jakie kwestie są zaangażowane w tę operację. Jeśli prędkość na port COM może osiągnąć 115kbs i to, moim zdaniem, powinno wystarczyć do sterowania robotem.

Myślę, że praca z usb jest prosta z układami FTDI i Silabs. Zapewniają one również sterowniki dla Windows i FTDI również dać wiele próbki codes.Interfaces po stronie mikrokontrolera również nie musi USB knowledge.It jest jak port szeregowy (UART) lub w pamięci FIFO! Port USB może również zapewnić zasilanie 5V dla układu! Polecam USB, płyt głównych przejść, aby usunąć porty com i laptopów nie posiada portu szeregowego (wiele) Pozdrawiam 7rots51

Witam Musisz napisać DLL i sterownik USB do interfejsu transcever. Najprawdopodobniej transceiver przyjdzie z sterownika dla programu interfejs, jeśli jest do interfejsu USB. Wtedy tylko część dla Ciebie jest pisanie dll lub ActiveX. Jeśli jesteś nowym USB i czasu projektu jest krytyczna, a następnie zatrzymać się na interfejs szeregowy. Jeśli chodzi o USB, musisz zdecydować, rodzaju transferu do Państwa wymagań projektu. Jeżeli kierowca jest zapewnienie swoje wymagania transferu, będzie to być łatwe zadanie dla Ciebie. Pozdrawiam, Tom

Możesz kupić zestaw development kit z USB i Mikrokontroler ($ 100 lub więcej). Istnieją kody próbki PC (w C + +, VB) i mikrokontrolerów (w C). Myślę, że kody wystarczy do czynienia z komunikacji pomiędzy PC a robotem.

PIC tylko niskie i pełnej prędkości wersja uC. Co jeśli chcę w wysokiej konwersji prędkości? Powiedzmy, że pobieranie próbek wysokiej częstotliwości sygnału analogowego?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back