wysyłanie danych z Pins domyślnie żaden USART??

A

allomani

Guest
Witam, używam atmega8535, a za pomocą portu USART domyślny do wysyłania danych od i do modułu, jest tam mimo używać innego portu do wysyłania danych zi do komputera? Myślę, że mogę to zrobić w Bascom za pomocą polecenia serout, ale C nie mogę znaleźć żadnych związanych z rzeczy, ktoś może pomóc proszę?

chłopaki mam na myśli, jak to zrobić somthing jak to w C ------------------- Config PORTC = wyjście Open "comc.1: 9600,8, n, 1" dla wyjścia jako # 1 Czy Print # 1, "A" "Poczekaj 3 Waitms 200 Loop Close # 1 ------------------------

u musi chek związane z biblioteki, że w domyślnej pozycji. proszę przeczytać biblioteki.

thnx navidrasi Myślę, że to, co chcę, ale jest tam np. za pomocą funkcji? jak cuart_int (TXPIN, RXPIN, BAUD, STOP, parytet); cuart_receive_byte (); cuart_send_byte (); [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 27 minut: [/color] [/size] witam ok znalazłem przykład, że działa perfekcyjnie z attiny85 ale nie działa u mnie na atmega8583 dołączony przykład, nadziei, czy ktoś może modyfikować go do pracy z atmega8535

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back