Wysyłanie danych do STATIC IP przez GPRS za pomocą modemu SIM300

B

bobliin

Guest
Hi używam SIM300 modem GSM / GPRS i był w stanie połączyć się ze zdalnym serwerem. Teraz trzeba nacisnąć danych do statycznego adresu IP. Czy ktoś może mi pomóc z tym?:: Jest to procedura i już po i status modemu teraz.
35_1230527861.jpg
Dzięki Bhargav: cry:

Rektyfikowany problemu. Proszę znaleźć kolejność wysyłania komend AT do łączenia się z serwerem google i odbierać stronie preferencji. [Url = http://images.elektroda.net/92_1231504804.jpg]
92_1231504804_thumb.jpg
[/url] Nadzieja ll pomóc wszystkim Bhargav

helo tam .. mam nadzieję, że jesteś na bieżąco z tym forum ... Pracuję nad podobnym projektem ... i niskiego napięcia do przesyłania danych przez SIM300 przez gprs na statyczne ip i jestem w stanie połączyć je bt problem jest, że dane i wysłać na + cipsend> helllooo ctrlz wysyłać, ale dane nie wpłynie na serwerze ... proszę mi pomóc ... możesz wysłać mi kod projekt związany tej części ... proszę ... i czekam na odpowiedzi .... Dziękuje z góry

nie u znaleźć rozwiązanie do przesyłania danych GPRS do statycznego IP? Muszę zrobić to samo. czyli: najpierw połączyć się z GPRS za pomocą modemu GSM / GPRS (co zrobiłem), a następnie wysłać jakieś dane do statycznego IP przez GPRS. może ktoś poprowadzi mnie proszę ........

commnds wat are u za pomocą ...? to wud b łatwy 2 hlp u dn ...

Witam, używam sony ericsson modem GM28 i mam ten sam problem.I był w stanie połączyć się ze zdalnym serwerem i teraz potrzeba przesuwania danych do statycznego adresu IP. Mój modem jest inny, więc polecenia nie są takie same jak SIM300. Dzięki

Witam, używam SIM300 dla mojej aplikacji. Jestem w stanie połączyć się ze zdalnym serwerem, nie można wykonać polecenia FTP. Jestem w stanie upload / download plików z Filezilla, ale nie z portu szeregowego. Czy jest to problem z vodafone SIM lub z ustawieniem serwera. Dzięki ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back