wysokiej rozdzielczości architektury komparatora

N

nijMcnij

Guest
witam wszystkich, jestem projektowania 10 bit ADC, i trzeba architektury komparatora, że mogą osiągnąć rozdzielczość 1.6mV. jakieś pomysły, dokumenty, książki, odniesienia? wielkie dzięki

[Quote = nijMcnij] witam wszystkich, jestem projektowania 10 bit ADC, i trzeba architektury komparatora, że mogą osiągnąć rozdzielczość 1.6mV. jakieś pomysły, dokumenty, książki, odniesienia? wielkie dzięki [/quote] Użyj niskiej wzmocnienia wzmacniacza folowed przez komparator zatrzask i wyjście przesunięcie odszkodowania. Bastos

Dziękuję Bastos u za radę, ale chcę dodać, że prędkość nie jest problemem, problemem głównym jest wysokiej rozdzielczości, także naprawdę chciałbym, aby rzeczy proste, więc czy jest jakiś sposób to zrobić bez użycia przesunięcie odwołania? i może u polecić odniesienia dla projektowania takich dzięki komparatora

[Quote = nijMcnij] podziękować Bastos u za radę, ale chcę dodać, że prędkość nie jest problemem, problemem głównym jest wysokiej rozdzielczości, także naprawdę chciałbym, aby rzeczy proste, więc czy jest jakiś sposób aby to zrobić bez techniką offsetową odwołania? i może u polecić odniesienia dla projektowania takiego komparatora dzięki [/quote] Cóż, w takim przypadku po prostu może grać o powierzchni urządzenia do kontroli offset, oznacza to, że trzeba będzie dużych urządzeń, aby ta przesunięcie na 3 sigma. Duże urządzenia daje mniejszą prędkość i więcej mocy. Możesz spróbować komparatora Sansen na przykład i grać z gm i zakresie urządzeń do osiągnięcia tego przesunięcia. G. Yin, F. Eynde, W. Sansen "szybki komparator CMOS o rozdzielczości 8-b", IEEE J. Solid-State Circuits, obj. 27, s. 208-211, luty 1992 roku. Bastos PS: Co to jest stosowania niniejszego porównawcze w ADC. Zazwyczaj porównawczymi w rurociągu potrzeba znacznie większej przesunięcie ze względu na logikę korekcji błędów.

thank u Bastos, komparator będzie używany do 10bit 2KSPS za redystrybucji SAR ADC. jak u widać, prędkość nie jest problemem, liczy się rozdzielczość w pierwszym rzędzie. do u think można uzyskać rozdzielczość 10 bit z tego komparatora sansen? porównawczy powinien uzyskać około 67dB. wielkie dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back