wysokiej jazdy mosfet stronie

J

jegandren

Guest
Dear all,

Attached to obwodu do prowadzenia jednej strony wysoki kierowca, obwód działa dobrze, gdy obciążenie nie jest podłączony do równoległego kondensatora (470uF/400V).ale kiedy kondensator jest podłączony równolegle do obciążenia IR2110 jest spalany,

puszka metalowa wszelki jeden doradzać w tej sprawie.

Podziękowania
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Freewheeling dioda musi być obecny w celu powstrzymania negatywnych napięć wyjściowych po otwarciu przejścia.Ponadto, bez niskiej przełącznik boku, musi być co najmniej obciążenie rezystancyjne do ładowania kondensatora bootstrap.

Ja również nie widzę potrzeby dioda obiegu serię induktora.

FVM napisał:

Freewheeling dioda musi być obecny w celu powstrzymania negatywnych napięć wyjściowych po otwarciu przejścia.
Ponadto, bez niskiej przełącznik boku, musi być co najmniej obciążenie rezystancyjne do ładowania kondensatora bootstrap.Ja również nie widzę potrzeby dioda obiegu serię induktora.

Bez niskiej przełącznik sobą, obwód można uruchamiać tylko z zerowym napięcie wyjściowe.To wymaga pewnych auxilary obwodu obciążenia kondensatora bootstrap.Myślę, IRF ma specjalne sterowniki dla jednego wysokiego przełączniki stronie.

Cześć,

Co do jednego kierowcy boku, myślę, że jeśli ja używać IR2117 jednego sterownika po stronie, czy to rozwiąże mój problem.

Jeśli twój cykl pracy jest mniej niż 70%, należy użyć transformator zamiast

u mean obwodzie trafo jazdy, do kierowania wysokiej mosfet stronieDodano po 1 godzina 19 minut:Dear All,

I został dołączony pewnych zmian, bo jak wcześniej kondensatora bootstrap nie jest opłatą ..Na początku cyklu w trakcie uruchamiania początkowego, na dole strony MOSFET przełącznik jest włączony.To wciąga pin Vs do ziemi, której koszty do kondensatora bootstrap, aby poprzez diody bootstrap.

Przy wysokiej kierowcy stronie jest aktywny w trakcie kolejnego cyklu pół, kierowca może włączyć wysokiej mosfet stronie, a pin Vs wzrosną do VIN (0-300 V).

Następnie cykl się powtarza wysokie mosfet jest wyłączony, u dołu mosfet ponownie włączone, pin Vs jest rozebrany do ziemi i kondensatora bootstrap jest naładowane.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Tak stosowania transformatora sterownik zawyżone i wykorzystanie totempole na niskim sterownika po stronie, w sposób jaki jest Twój przełączania częstotliwości?

Kod:

Tak stosowania transformatora sterownik zawyżone i wykorzystanie totempole na niskim stronie kierowcy

Dear All,

Zauważyłem, że obwód i załączony działa dobrze, gdy 470uF / 450 V, kondensator nie zostanie dodany.

po dodaniu 470uF/450 i V kondensator Zauważyłem, że Vin najbardziej większości idzie do 20V, a poza tym oparzenia IR2110.

Czy każdy może poinformować o tym

Bardzo przepraszam za nie wskazując wyraźnie ...

Vin, że miałem na myśli to rzeczywiście wysokiego napięcia (0 - 300V)

Zauważyłem, jeśli nie dodasz 470uF / 450V kondensator, następnie Układ działa dobrze, ale po dodaniu 470uf/450V kondensator i zwiększenia wysokiego napięcia od 0V gdy wzrost do prawie 20V Układ działa, zmiana jest ok, ale kiedy wzrost wysokiego napięcia do 20V i powyżej IR2110 oparzenia IC ... i mam zmienić kilka IC jest to spowodowane tym.Dodano po 2 godziny 16 minut:[quote = "FVM"]Cytat:W innym miejscu, obawiam się, że indukcyjność wyjście jest co najmniej jeden rząd zbyt niskie!
22 uH oznacza maksymalnie 13,5 / nas obecne nachylenie w induktor produkcji.
Wymagałoby MHz częstotliwość przełączania dla umiarkowanych prądów Ripple.Jeśli pierwotnie przeznaczony do obsługi Wzbudnik bez ciągłego przepływu prądu, nie można używać zaniżone przełącznika i potrzebę innego sterownika MOSFET lub auxilary obwodu dla zwiększenia podaży po stronie kierowcy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back