Wymyślanie własnego układu.

R

Rumieus

Guest
Hello inteligentnych ludzi ..Can u help me.
Jakie książki powinienem kupić, aby pomóc mi zrozumienie elektronicznych i tworzenia własnego układu.TQ.

"Sztuka Elektroniki" przez Horowitz powinien być dobry punkt wyjścia ..
Oto link, gdzie można ściągnięcie go z:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=287731&highlight=art electronics

Rgds,
IanP

Mężczyźni, wszystko, czego potrzebujesz to wyobraźnia co chcesz zbudować.Jeśli utkniesz, znajdź rozwiązanie.Jeśli nadal zablokowane, znaleźć książki.jeśli jeszcze żadnego rozwiązania, przedstawia problem tutaj ....

Pamiętaj, że "Brak jest najlepszym nauczycielem historii, jeśli nigdy nie niż osoby nigdy nie dowiedział się"-rikie_rizza

.. emJak zrozumieć ten tor?jakie książki powinien i badania, które pomogą mi lepiej zrozumieć, w tworzeniu obwodu?Właśnie skończyłem elektrycznych n elektronicznego kursu.Pls help me .. [/ img]
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Informacji Badania na 555 obwodów na stronie:

http://home.cogeco.ca/ ~ rpaisley4/LM555.html

Ken

Gość,
Czy to syrena obwodu.jego oczywiste, że 555 jest używana do generowania dual audio częstotliwości ... widać to na dwóch różnych wartości kondensatora.

btw, your pic jest zbyt duży ...

tak!jego syrena obwodu ..jak można wiedzieć?jest tam za sobą żadnych obliczeń?Jak mogę dowiedzieć się, jak utworzyć obwód like that?Mam zestaw hobby i dont rozumieć wszelkie ..

Rumieus

Twoja odpowiedź mi powiedzieć, że nie wiesz elektroniki w ogóle.Następnie proponuję najpierw przeczytać podstawy elektroniki, a następnie przejść do eksperymentów.Książka "Podstawy Elektroniki Bernard GROB" należy czytać pierwszy (w całości), a następnie po upływie tego czytać "zasada elektroniki Albert Paul Malvino".Wtedy będziesz mógł zrozumieć, układów, czy to syrena lub nadajnika.

Można przeczytać, że obwód i co to robi?Książka ta jest kosztowna i dont chcesz kupić złe książki ..

I rozpoczął naukę elektroniczny z zestawem hobby w gimnazjum.potem zaawansowane uczyłam zmodyfikować dostępne obwody zmieniając wartości ... po wiem, co się stało, nagrałem.Po tym spotykam wiele awarii, staram wiele rzeczy, pieniądze odpadów na nieudany projekt ... ale wiele się nauczyłem z tego.

Moja propozycja dla Ciebie .... to zrobić, zacznij się, nie bój się do błędu lub nie, faktycznie błąd i nie jest real deal w nauce ....!

Rumieus napisał:

Można przeczytać, że obwód i co to robi?
Książka ta jest kosztowna i dont chcesz kupić złe książki ..

Rumieus napisał:

Można przeczytać, że obwód i co to robi?
Książka ta jest kosztowna i dont chcesz kupić złe książki ..

to zależy od tego, jakiego rodzaju układy u chcą zaprojektować, sztuki tranzystory elektroniki jest dobra książka, ofr opamps u można zobaczyć analizy obwodu elektronika i informatyka Donald neamen

em KT chłopaki za wydatki ur czas mnie prowadził.Chcę dowiedzieć się o tworzeniu obwodu częstotliwości ..jak alarmu lub zdalnego sterowania samochodu ..co z tego książka jest dla mnie najlepsza?Nie wiem jak duży przepływ prądu w obwodzie ..i już wiem, jak obliczyć tranzystor, rezystor i itp. Mam certyfikat na .. elektrycznego i elektronicznegoKT za pomoc chłopaki ..Ja tylko chcę lepszego życia ..więc muszą studiować ..KT dużo dla tych, którzy pomagają mi ..i ostatnia rzecz, ..Jest tam pokój rozmów, gdzie elektroniczny geniusz hang out?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back