Wymień AT89C2051 z AT89S2051

R

red_thunder

Guest
Hi! Jeśli ktoś mógłby pomóc, chciałbym się dowiedzieć, czy mogę wymienić AT89 C 2051 z AT89 S 2051 bez żadnych modyfikacji sprzętu i oprogramowania. Pozwól mi wyjaśnić, mam projekt ELEKTOR (IR ściemniacz światła) na podstawie C2051 uC, że nie mogą być programowane przez programator ICSP, że mam już, więc chciałbym go zastąpić S2051 uC jeśli jest to możliwe. DZIĘKUJEMY! Andrej

Witam Tak można zastąpić s2051 ... Dbaj o linie szeregowe programowanie, jeśli zdecydujesz się go zaprogramować w zarządzie uważa Nandhu

można to zrobić, jeśli masz jakiekolwiek wyj.binarnego sprawdzić atmel stronie do jakichkolwiek notatek wniosku o migracji z 89c2051 do 89s2051

[color = darkblue] wystarczy wymienić ... nie ma różnicy .. 89s51 jest taki sam jak 89c51 wszystko .. Ponadto, AT89C2051 i AT89S2051 są bardzo sama .. Jeden mały ..:[/ różnica u 89s51] ma jeden mały obiekt .. może być zarówno zaprogramowany .. 1. programista .. 2. szeregowo (ISP) Pozdrawiam, Simran .. [/Color]

zrobiłem to wcześniej i nie było problemu na wszystkich

u może zastąpić serii S o serii C, bez zmiany w sprzęcie. szeregowo s jest fakt samej serii c tylko możemy program z serii s ISP.

Hi! Chciałbym dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mam tylko jedno jeszcze jedno pytanie. Czy mogę dołączyć programator USB ISP (za wsparcie AT89S2051) bezpośrednio do portu MOSI, MISO, SCK, RST, VCC i GND z uC i muszę dodać, między niektórymi rezystory, na moim sprzęcie, ponieważ nigdy nie zaprojektowane z uC możliwość programowania ISP. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Andrej

Witam podłączyć bezpośrednio do pinów portu dont używać żadnych rezystorów. Może to spowodować problemy układu pomoże mi Cię lepiej Nandhu

Dzięki za pomoc, Nandhu I został dołączony schemat lepiej zrozumieć, co mam robić. Dzięki Andrej

Hai Red_thuner Dziękujemy za kredyty .. Będę wiedział, czy jesteś w stanie incircuit program? Moja rada: Proszę o przeniesienie wszystkich wejść i wyjść podłączony do ISP szpilki someother wolne piny (widzę dużo wolnego piny). nic innego nie uważa Nandhu

Moje doświadczenia z tych rzeczy ISP, reset pin nie musi być połączone z innymi elementami, podczas gdy ISP, z jego "spalenie", więc można mieć zworkę, gdy obwód jest w procesie pobierania i gdy obwód jest uruchomiony program

hi oboje są prawie same niewiele niewielka różnica, ale to będzie działać w projekcie, I used to nie problem pojawił. chodzi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back