Wymagania: Sprzęt kontroli przez USB

G

gulson

Guest
Jest to tak łatwe do sterowania 8 urządzeń przez port równoległy komputera, szukam sama dla USB, wszystkie linki do darmowych projektów i oprogramowania dla nich są mile widziane:)

Nie ma zbyt wielu sposobów na to, że: (Jednym z najprostszych opcji jest użycie coś FT232/FT245 z FtdiC ip * i zbudować kilka obwodów wsparcie wokół nich (na przykład portu ekspanderów).

hello Philips również PDIUSBD12 (i D11) chipy, które istnieje kilka przykładów (przykładowy projekt) dostępna na stronie to z oprogramowaniem i sch i kierowcy okna. (jest w formacie książki kucharskiej)

[Quote = 7rots51] hello Philips również PDIUSBD12 (i D11) żetony, istnieje kilka przykładów (przykładowy projekt) dostępna na stronie to z oprogramowaniem i sch i kierowcy okna. (Jest w formacie książki kucharskiej) [/quote] Hi 7rots51, Czy możesz proszę umieszczać linki do Phi * ips PDIUSBD11/D12 przykłady / sterownika Windows? Mam odwiedził miejsce Philips wiele razy i jeszcze nie udało mi się znaleźć te przykłady. Nawiasem mówiąc, czytałem kilka rzeczy na temat urządzeń USB i wydaje się, że za pomocą FT * żetony I jest o wiele łatwiejsze niż praca z układami PDI. Niemniej jednak, te ostatnie są nieco bardziej elastyczne.

Hi Gulson, przepraszam, zapomniałem po tym w mojej poprzedniej odpowiedzi. Być może szukasz czegoś takiego: hxxp: / / www.codemercs.com / IOWarriorE.html Mogą Państwo znaleźć więcej tych urządzeń tutaj: hxxp: / / www.lvr.com / usb.htm

[Quote = bogdanm] Nawiasem mówiąc, czytałem kilka rzeczy na temat urządzeń USB i wydaje się, że za pomocą FT * żetony I jest o wiele łatwiejsze niż praca z układami PDI. Niemniej jednak, te ostatnie są nieco bardziej elastyczne. [/Quote] To jest bcause everey usbdevice potrzebuje sterownika FTDI jest naprawdę dobry sterowników dla swoich urządzeń. Jeśli się urządzenia USB, które jest comatible z HID specyfikacji wszystkich OS od 98 mają wsparcie HID wliczony w cenę. Dlatego nie niestandardowe sterownika! Portpins Przełączanie powinno być łatwe w urządzenie HID. usbman

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back