Wymagania: Dane o EM prędkości symulacji za pomocą Intel quad-core CPU

W

wave-maniac

Guest
Dane na temat EM prędkości symulacji za pomocą Intel Core 2 Extreme QX6700 (quad-core) byłoby mile widziane. Szczególnie szukam danych do MWS CST, hfss (z obsługą wieloprocesorowych), Feko i IE3D. Zastanawiam się, czy jest to znacznie szybciej niż Core 2 Duo. Z góry dzięki

[Quote = fala-maniac] Dane dotyczące prędkości EM symulacji za pomocą Intel Core 2 Extreme QX6700 (quad-core) byłoby mile widziane. Szczególnie szukam danych do MWS CST, hfss (z obsługą wieloprocesorowych), Feko i IE3D. [/Quote] Hmm, ja po prostu kazał Intel Core2 Duo X6800 z 8 koncertów i dużo kosztuje! Prawdopodobnie quad-core będzie następny:) W każdym razie masz jakieś modele lub uruchamianie skryptów testowych? Jakiego typu rozwiązują jesteś głównie interesujące?

Dla MWS CST, mam na myśli zarówno przemijające i czworościennych dziedzinie częstotliwości. W celu przetestowania modelu, użyjmy modelu którego zostały wysłane, w zeszłym roku: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=109966&highlight = O ile pamiętam, jest to nonradiating struktury falowodu. Pomyślę o struktury promieniujące testu później zobaczyć efekt PML na prędkość symulacji. Co do hfss, można utworzyć ww strucure za to. Dla IE3D, po prostu wybrać jeden z jej przykładów, zwłaszcza w gęstej siatki. Dla Feko, chodźmy do anteny róg, że zawiera jako przykład. Pozdrawiam

Kiedy próbowali symulacji z procesorem chciałbym zobaczyć pliki dziennika, aby zobaczyć jak szybko symulacji, w porównaniu do liczby meshcells. Pracuję na wysokiej rezonans struktury filtra i naprawdę potrzebuję trochę więcej prędkości na mojej CST obliczeń. Mam nadzieję, że to jest OK:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back