wykrywacz rf pomocą 89c51/52 z lcd

S

santoshaxl

Guest
hej może ktoś dać mi kilka wskazówek jak wykrywać sygnały radiowe do wyświetlania częstotliwości na lcd.

[Quote = santoshaxl] hej może ktoś dać mi kilka wskazówek, jak wykrywać sygnały radiowe do wyświetlania częstotliwości na lcd. [/Quote] Czy możesz expain pytanie trochę. Czy to znaczy, należy zmierzyć częstotliwość bezprzewodowo lub po prostu wykryć nadajnik lub coś innego ?.... cheers

Tak. Chcę, aby wykryć częstotliwości bezprzewodowo.

Hi, ale nie jest jasne, oświadczył: trzeba wyświetlić wartość częstotliwości tylko = należy zastosować preskalera / licznik jak matbob powiedział też, musisz wykrywania (pomiar amplitudy / moc) = musisz obwodu wykrywającego HF (istnieje w układy scalone też) może potrzebujesz zarówno częstotliwość wyświetlania systems_ i poziom / moc też również praktycznie monitor widmo? K.

ok chcę jasno jedną rzecz chcę wykryć sygnału RF i chcę, aby wyświetlić wykryty sygnał na lcd.as karesz powiedział

Jaki zespół, poziomy i pls rozdzielczość? Następnie, Twoja wyobraźnia jest, aby go wyświetlić w lines_similar spectrumanalyzers lub hystograms / kolumn? K.

AM + FM, i mają być wyświetlane cyfrowo dokładną wartość w liczbach

I potrzebuję też dla mojego projektu studiów. jeśli u to zrobić prosimy o kontakt ze mną proszę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back