Wyjaśnienie i referencje na temat RFID

A

ala

Guest
Co to jest RFID? co jest prosty przykład? Jak wepchnięcia go w tanich produkcjach? Tia

Dla Twojej ostatniej kwestii, są hordy ludzi próbujących albo obniżyć cenę sprzętu lub znalezienie nowych zastosowań dla tej technologii. RFID jest transponder z niskim koszcie, który jest umieszczony albo w plastikowej karty lub na jakimś obiekcie. Czytnik współpracuje z nim i czyta unikalny numer binarne przechowywane w nim. Z tych informacji i bazy danych przechowywanych wcześniej różne rzeczy się zdarzają. Jednym jest to, że drzwi budynku lub brama z pojazdu na parkingu samochodowego jest odblokowany lub automatycznie otwierane. Innym jest to, że dane inwentaryzacji baza system kontroli odnotowuje, że produkt jest w pudełku lub na półce w sklepie. Cała idea jest ograniczenie pracy ludzkiej w śledzenie obiektów lub osób lub wyrażasz zgodę na dostęp do fizycznego obszaru. historycznie ta technologia została wykorzystana przez kilkadziesiąt lat. Jeden z pierwszych użycie było śledzić drogowego taboru kolejowego magazynie. Kolejny oryginalny użycie było elektroniczne klucze do elektronicznych zamków do drzwi.

inne powszechne stosowanie jest myślę, że w shoping mall jeśli widzieliście pozycje są oznakowane perticular tagu bezpieczeństwa, które usuwają po zakupie przedmiotu, który zawiera RFID więc towary mogą być śledzone w sklepie. / Ue

RF Radio Freqency ID jest identyfikacja przykładem jest karta sieci bezprzewodowej w autobusie lub dozorcy

Dziękuję wszystkim! Ale może u szczegółowo opisać przykład. jest tam oprogramowanie do symulacji RFID?

Pozwól mi polecić następującą książkę: "RFID Handbook: Podstawy i zastosowania w produkcji bezkontaktowych kartach inteligentnych i identyfikacji" Klausa Finkenzeller. (Hxxp :/ / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=71327) Antena topologii i zakresy częstotliwości są prezentowane. Niektóre indutrial RFID głównych aktorów to Texas Instrument i Oberthur Systemy kartowe lub Gemplus. Littlindian :)

Widziałem książkę technologii RFID przez Klausa Finkenaeller i niemieckim. Mam heared wiele fabryk RFID, ale nie widziałem RFID. Wiele osób chce coś z tym zrobić.

RFID jest identyfikacja radiowa. Istnieje tag z nazwą ESD (elektroniczny wykrywania nadzoru), które jest bardzo tanie w celu identyfikacji towarów. Cena tag RFID zależy 1 - bezpieczeństwo 2 - pojemność 3 - zakres rf 4 - cpu, .... ale ESD znaczniki są najlepsze rzeczy dla tanich towarów. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 19 minutach: [/color] [/size] Nie pamiętam, istnieje wiele książek dla pól RFID w edaboard 1 - RFID podręcznika: Podstawy i zastosowania w bezstykowych kartach inteligentnych i identyfikacja, Second Edition Klaus Finkenzeller 2-RFID Field Guide: Wdrażanie systemów Radio Frequency Identification AUTOR: Manish Bhuptani, Shahram Moradpour FORMAT: Strony chm: 288 3-http :/ / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=137868&highlight = RFID 4 - RFID for Dummies przez Patricka J.Sweeney II Wystarczy wyszukać w edaboard je znaleźć

Więc co myślisz o przyszłości RFID? Mówi się, że technika ralated do RFID jest bardzo prosta.

Przeczytałem książkę o Finkenzeller ... dobrze daje główne idee ale za zaprojektowanie jej nie jest dobrą książkę. kto zna książkę, która jest opisem antenę i coraz dopasowane do układu. jaki rodzaj drukowanej anteny jest preferowany, widziałem tylko dipole meanderes, co jeszcze jest możliwe? jak trudno jest adaptacją do wyższych frequencys większość opisy o 13,56 MHz, whta o częstotliwości 2,45 GHz lub wyższej.

"RFID Handbook: Podstawy i zastosowania w produkcji bezkontaktowych kartach inteligentnych i identyfikacji" Klaus Finkenzeller ta książka jest bardzo dobra. I polecam go.

Czy ktoś może podać mi Radio Frequency Identification podręcznik Klausa finkenzeller! inneed z nim pilnie!

Muszę powiedzieć, że nie ma dużo takich artykułów. Możesz znaleźć odpowiednie dokumenty z IEEE. Wiedziałem, że tam jest papier z Intermac mówić o projektowaniu anten tagu i dopasowanie w paśmie UHF. [Quote = bibijons] czytam książkę przez Finkenzeller ... dobrze daje główne idee ale za zaprojektowanie jej nie jest dobrą książkę. kto zna książkę, która jest opisem antenę i coraz dopasowane do układu. jaki rodzaj drukowanej anteny jest preferowany, widziałem tylko dipole meanderes, co jeszcze jest możliwe? jak trudno jest adaptacją do wyższych frequencys większość opisy o 13,56 MHz, whta o częstotliwości 2,45 GHz lub wyższej. [/quote]

Zakres 2000m potrzebuje bardzo większą moc TX. Mogę powiedzieć, moc TX może przekroczyć 50dBm, który jest podobny do wieży GSM Teksas

Są to nieliczne PPTS i dokumenty, aby dać dać lepsze wyobrażenie o RFID.

Wiley - O'Reilly - RFID.Essentials.Jan.2006.chm Prentice Hall -. Rfid pól Guide Wdrażanie systemy identyfikacji radiowej (2005) chm Prentice Hall - RFID.Sourcebook.Aug.2005.chm Que - RFID.plus.Exam.Cram . May.2006.chm RFID - Read My Chips pdf Syngress -. RFID.Security.Apr.2006.pdf Wiley - For Dummies - RFID.For.Dummies.Mar.2005.pdf Te książki zostały zamieszczone tutaj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back