Wyjaśnienie Far-Field w CST

K

kyg

Guest
ktoś proszę wyjaśnić, jak zrozumieć dalekiego pola z symulacji w cst i jaki jest związek pomiędzy II kierunkowość dzięki efektywności

Hi KYG, cieszę się pomóc, ale co dokładnie chcesz wiedzieć o farfield? O kierunkowość i skuteczność, i powiedzieć, że wysokie wartości kierunkowość sugerują dobre wyniki z anteny, ale to zależy od typu anteny. To samo można powiedzieć o wydajność: wydajność antena jest dobrze, gdy wartość jest bliska 1. Umieść uwagę na wydajność, jeśli używasz materiałów bez strat, ponieważ możliwe jest, że skuteczność wynosi plus niż 1. Do widzenia i powodzenia! A jeśli chcesz innej pomocy jestem zadowolony satisy Ciebie! I przepraszam za mój angielski bardzo źle!

Far pola w CST: 3-D działki daje kontur w trzech wymiarach (domyślnie maksymalne pole / moc jest kolorem czerwonym). Dla lepszego zrozumienia, można z konstrukcji wraz z dalekiego pola (wystarczy kliknąć prawym przyciskiem na wzór 3-D, własności działki - struktura pokazać>). można również zobaczyć polarnego działki przez przecięcie pionowe wzdłuż theta lub phi osi. jeśli potrzebujesz tle na działce dziedzinie, czytać książki anteny jak Balanis. Kierunkowość i efektywność: Nie ma związku między kierunkowość i skuteczność. jednak, kierunkowość i zysk są powiązane wydajności. Drugi rozdział Balanis wyjaśnia podstawowych warunków anten. Spróbuj przeczytać, że. powodzenia.

Witam wszystkich, Dziękuję dać mi informacje. dla fmoney, rzeczywiście chcę wiedzieć, jak daleko daleko dziedzinie przyczyniają się do wykonania anteny? dla twojej informacji jestem teraz studentem studiów i robię do projektowania anteny linii meander dla Pasmo przenoszenia. 400-470MHz i problemu zrozumienie wyników dalekiego pola od CST. poza tym może i wiem, że są u użytkownika cst? odniesieniu KYG

Hi shameemkabir, postaram się znaleźć książkę balanis tq chodzi KYG

hi KYG, jest oczywiste, z działki pola dalekiego, że antena promieniuje tylko na górną półkulę (płaska antena z nieskończoną płaszczyzną uziemienia). Ponadto, maksymalny promieniowania w kierunku phi = 180, theta = 0 (ciemny czerwony część w działce). Można spojrzeć na wzór 2-D, wybierając właściwości działki -> polar (wybierz phi = 0). Myślę, że to pomoże Ci. Pozdrawiam, Shameem

[Quote = fmoney] Hi KYG, cieszę się pomóc, ale co dokładnie chcesz wiedzieć o farfield? O kierunkowość i skuteczność, i powiedzieć, że wysokie wartości kierunkowość sugerują dobre wyniki z anteny, ale to zależy od typu anteny. To samo można powiedzieć o wydajność: wydajność antena jest dobrze, gdy wartość jest bliska 1. Umieść uwagę na wydajność, jeśli używasz materiałów bez strat, ponieważ możliwe jest, że skuteczność wynosi plus niż 1. Do widzenia i powodzenia! A jeśli chcesz innej pomocy jestem zadowolony satisy Ciebie! I przepraszam za mój angielski bardzo źle! [/Quote] co masz na myśli, że wydajność jest ona dobra, gdy wartość jest zbliżona do 1? do u meand blisko 1 jest SWR?

co masz na myśli, że wydajność jest ona dobra, gdy wartość jest zbliżona do 1? do u blisko meand do 1 jest SWR? [/quote] Skuteczność jest związane z ilością mocy promieniowanej. Jest definiowany jako stosunek mocy promieniowania z anteny i mocy wyjściowej do niego. Tak więc, jeśli wydajność jest równa 1, wszystkie dostarczane moc wypromieniowana z anteny. To idealne condtion, ale stanowią idealne anteny. Farfield jest związane z zyskiem anteny. Przysłony (3db kąt) w dwóch płaszczyznach głównych określenie maksymalnego zysku anteny. Proponuję inne zainteresowane książki "Anteny dla wszystkich aplikacji", trzecia edycja John Kraus i Ronald Marhefka. Jest zainteresowany, ponieważ nie jest dużo teoretyczna i wiele interesujących przykładów. I uzyskać odpowiedzi na stare pytanie, tak jestem CST użytkownika. Jestem anteny projektowania w firmie telekomunikacyjnej i używam CST do pracy. Pozdrawiam i powodzenia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back