Wyjście pompy za idzie w dół, gdy przełącznik PMOS jest umieszczony między CP i obciążenia

A

allennlowaton

Guest
Dzień dobry wszystkim. Chciałbym prosić o jakieś sugestie i pomysły dotyczące tego. Wyjście pompy za bez wyłącznika jest 3.85V, które jest już wystarczająco dużo dla mojej aplikacji). Jednak, gdy istnieje PMOS przełącznik już to wyjście się 3.25V. Nie 0.6V spadku. Chcę CP wyjście być jak najwyżej. Poniżej jest postać pompy ładowania, przełącznik i obciążenia.
28_1310008707.jpg
Dziękuję.

Nie wykazują większość połączenie przełącznika PMOS. Czy jego nwell podłączony do źródła, czy może do wyższego napięcia? Czy twój V [SIZE = 1] CMP [/size] = ON sygnał sterujący wystarczająco niskie, aby w pełni dysku przełącznik w regionie trioda?

Większość PMOS jest podłączony do źródła. VCMP jest 0 lub VDD. VDD jest zawsze mniejsza niż moc pompy opłat.

Większość PMOS jest podłączony do źródła.
Ok.
VCMP jest albo 0 ...
Również ok.
... lub VDD. VDD jest zawsze mniejsza niż moc pompy opłat.
Po prostu idea: Czy V [SIZE = 1] CMP [/size] "off" regulacji napięcia VDD - VchargePump = VGS (PMO) ewentualnie na tyle, aby otworzyć wyłącznik (trochę) w "off" fazy, więc można luźne pewną moc pompy za? Jeśli nie, to chyba W / L stosunek przełącznika PMOS nie jest wystarczająco duża dla pompy prąd ładowania potrzebne. Więc to nie jest wystarczająca do tego prądu działają w regionie trioda. W celu uzyskania niskiej VDSsat (region triody), przełącznik powinien być tak zaprojektowany o aktualnym 10-krotnie.

W VDD = 2,7 V, VchargePump przed przełącznik jest umieszczony jest na 3.85V ale gdy przełącznik PMOS jest już obecna, VchargePump spada do 3.25V. W tym przypadku VCMP wynosi zero (0 V) do poziomu włącz PMOS. Szerokość przełącznik PMOS jest taki sam jak przełączniki Kiedyś w pompie ładowania (W = 20000u, L = 0.5u). Zastanawiam się, może chylić VchargePump jest spowodowane łączącej terminal źródłem przełącznik PMOS do wyjścia pompy opłat. Jak wiemy, terminal źródło ma niski ekwiwalent impedancji.

... może spadek VchargePump jest spowodowane łączącej terminal źródłem przełącznik PMOS do wyjścia pompy opłat. Jak wiemy, terminal źródło ma niski ekwiwalent impedancji.
To, co powinno. Połączenia i kontroli przełącznika PMOS jest całkiem OK. Podejrzewam, że W / L stosunek pompy ładowania i tranzystor przełącznik (y) (40000) jest nadal zbyt niski na swoje bieżące potrzeby (obciążenie). Spróbuj powiększyć tych wskaźników (analiza przez symulacji) i sprawdzić, czy napięcie wyjściowe jest wyższa.

Zrobiłem symulację przy użyciu bardzo dużych urządzenia PMOS przełącznika. Wynikiem tego jest wciąż ten sam. To się nie powiedzie.

Zrobiłem symulację przy użyciu bardzo dużych urządzenia PMOS przełącznika. Wynikiem tego jest wciąż ten sam. To się nie powiedzie.
Czy również wzrost tranzystorów pompy za? Może być urządzenie przełączające PMOS (z pompy ładunku do obciążenia) jest na tyle duża, ale impedancja wyjściowa pompy opłaty jest zbyt niska?

Zmieniłem rozmiar przełącznik, który łączy pompa ładowania do VDD. Tor jest teraz działa prawidłowo. dzięki ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back