Wybierz urządzenie

A

Alex Max

Guest
Witam wszystkich, muszę znaleźć 16 bit urządzenie, które co najmniej 12 wejść analogowych (12-kanałowy MUX) plus 6 Wyjścia PWM (mój wniosek jest maksymalnie 6 kanałów mocy tracker punkt) i kilka innych więcej cech wspólnych (I2C, mnożnik, RISC architektury i tak dalej). Chciałbym bardzo wdzięczni za wszelkie uwagi, nawet nie zna dobrze różnych producentów mikrokontrolerów 16-bitowych:. (nawet tylko lista 16 mcu manufacurers nieco warto zaglądając byłoby świetnie do uruchomienia tej pory moje śledztwo , miałem sprawdzić urządzeń Microchip. Mają 16 kanałów ADC dostępnych urządzeń, ale 5 Wyjścia PWM wydaje się maksimum. Ja również spojrzał na MSP430s TI, z upto 7 wyjść PWM dostępny (timer B7 moduł), ale maksymalnie 8 wejść ADC! Co to dobry następny krok? Jak o Motoroli, nic dobrego dla mojej aplikacji? Również słyszałem o kilku innych producentów takich jak Hitachi MCU, Nec, Oki, ale jestem absolutnie pojęcia. Dziękuję bardzo dużo za wszelkie uwagi. Wszystkiego najlepszego, Alex

Witam Alen, mogę zaproponować 8051 core 16 bit ADC, architektura RISC i to wszystko. Nawet 6 wyjść PWM to może być generowane przy użyciu programowalny tablicy. Ale może trzeba umieścić 16 do 1 MUX lub analogowe (dwa 8 do 1 AMUX. Ponieważ są 2 16 bit ADC's) to uC pełna nazwa to C8051F060. Jeśli ten uC upewnij się, że użycie zewnętrznego odniesienia dla mniejszych noise.This uC jest wytwarzany przez SiLABS można odwiedzić www.silabs.com dla arkusza danych. Ten uC ma dwa DAC również. Ale sprawdź koszt. Może to być nieco zawyżone W Indiach i kupił go dla 1800Rs (ok. 36 $) chodzi, Sudhir

Witam można wykorzystywać rdzeń ARM najlepsze LPC213x, on to wszystko oraz wiele innych funkcji i tańsze od 8051Fxxx Ale to jest 32 bitowy kontroler Wszystkiego najlepszego Bobi

Chłopaki, Wasz wkład jest naprawdę doceniane. Będę miał szczegółowy wgląd w zalecanej urządzenia, aby sprawdzić, czy pasują one .. Nie przeszkadza mi będzie na 32 bity naprawdę oprócz dodatkowych zużycie energii często wiąże się to (to jest słoneczna / zasilanie bateryjne aplikacji), więc to chyba dobry pomysł. Dziękuję!

Cześć Alex, Spróbuj nowej serii dsPIC IC sterowania silnikiem z Microchip, 4-5 PWM par, 16 bit ,6-10 kanałów ADC 12/10 bity, 120 mips operation.Optimised dla architektury c, pll, algorytmu sterowania PWM, pid, SPI, I2C, ausart, eeprom flash. Wybieraj IC dopasowane do wersji need.Demo kompilator C 30 do pobrania za darmo. Nadzieję, że to pomaga.

Alliegro Cheers. Właśnie zdałem sobie sprawę, większy problem naprawdę: urządzenie musi być cmos otp, a nie flash: (To ze względu na niezawodność (podatność na promieniowanie w szczególności) Pozdrawiam, Alex.

Wypróbuj nowe 16-bitowe serii mikrokontrolerów PIC24 firmy Microchip. Mają 1,5 Megasamles / s AD i to jest chyba 12 kanałów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back