M
mtwieg
Guest
Jakiś czas temu się wątek o moich prób, aby uzyskać określony obecnie NF AD8331 LNA. To nie wypracowała (mimo konsultacji z inżynierem AD aplikacji), więc chyba będę potrzebę wprowadzania własne dyskretne LNA. Mój wniosek jest wąskie pasmo (może 200KHz) o częstotliwości środkowej między 7-15MHz (nie wiesz jeszcze). Mam nadzieję, że NF niż 1dB z 50 źródeł (choć będę musiał trochę transformacji impedancji na wejściu). Teraz chcę tylko dowiedzieć się, jakie technologie da dobry NF na te częstotliwości. Patrzę na GaAs FET, dwa FET krzemu bramy, HEMTs, itp, ale żaden z nich nie specced poniżej 100MHz. Także zanim ktoś sugeruje, że, nie mam dostępu do dobrego oprogramowania do symulacji, takich jak reklamy lub Ansoft. Również byłem zapobiegawczo badania metod charakteryzacji hałasu, ale nie jestem jeszcze pewien, jak podejść do tego. Mam dostęp do dobrego analizatora sygnału z instalacji NF pomiarów i godnej analizator sieci. Czy uważasz, że powinien być zobowiązany do pomiaru prądów wejściowych, o których mowa hałasu i napięć, a następnie obliczyć impedancję hałasu i dopasowania do tego? Czy po prostu spróbować i znaleźć optymalny współczynnik odbicia metodą prób i błędów? Z góry dziękuję.