Wyświetlacz śmigło z chipem pic

G

gigio224

Guest
który może mieć mały przykład, jak by tego typu wyświetlaczy z mikrokontrolerem pic h ** p: / / www.ledcontrol.narod.ru/ moim ojczystym językiem jest hiszpański i przetłumaczyłem elektronicznych tego powodu tekst dlaczego comprencion przez moją Inglés jest podziękował za źle [/url]

Cześć, zajrzyj tutaj: (Używa 16F84) dobre Zed szczęścia

lub Mam zbrojnych układów tego typu, ale chciał uzyskać dane o coś wielkiego, ale w którym możliwe jest nawet, jakie należy wyciągnąć tak Coca-Cola mówi, że w rzeczywistości nie to pisze, ale to rozwinięcie obraz w bmp lub w formacie GIF jak w poniższym przykładzie

Myślę, że można modyfikować mentoined zegar na dysku dużo diody RGB i należy dołączyć kartę CF lub coś w tym stylu, który przechowuje BMP (nie jest to dużo łatwiejsze niż dekodowanie GIF). I tak wyświetlić kolumny BMP na diodach z odpowiedni czas. Zed

[Quote = xmli1976] jak kontrolować diod za pomocą przenośnych USB? [/Quote] Za pomocą przełącznika pochylenia lub ręcznie naciśnij przełącznik.

sprawdź to: przy mikroprocesor PIC12F629
airdisplay.jpg

jak pic 12F629 znać dokładny czas do oświetlenia LED i whick diody jest zapalić?

Myślę, że to tylko kwestia czasu i kalibracji .....

[Quote = Shoestring] to sprawdzić: za pomocą mikroprocesor PIC12F629
[/quote] Tylko ciekawe - jak jest 8-pin mikrosterownika kontroli 8 diod LED? Nick

może wyświetla śmigło zrobienia, ANALOG sposób? bez uControllers? Chciałbym naprawdę miłość do jednego, nawet prosty wyświetlacz do ... :) Może ktoś po schems?

[Quote = RX5] wyświetlacze śmigło zrobienia, ANALOG sposób? bez uControllers? Chciałbym naprawdę miłość do jednego, nawet prosty wyświetlacz do ... :) Może ktoś po schems [/quote] To bardzo ciekawe pytanie. Nigdy nie byłem za co jeden bez mikrosterownika - dzięki za pomysł! Myślę, że można to zrobić stosunkowo łatwo. Zegar będzie trudne, ale tylko wyświetlanie zgromadzone dane powinny być całkiem proste. Tylko głośno myślę tutaj ....... 1) Wyświetlacz korzysta z 8 diod LED. 2) Przechowywanie danych w standardowym EPROM (27C256 itp.) 3) Użyj bufor między EPROM linii danych i LED 4) Para kaskadowo CD4040 liczniki tętnienia binarne są podłączone do linii EPROM adres. 5) liczniki są taktowane z 555 timer. Trzeba zrobić wiele dostrajania na prędkość obrotową silnika i 555 częstotliwości. Można użyć dużych EPROM lub kaskady wiele EPROMs/CD4040 jest przez dłuższy czas wyświetlania. Myślę, że mogę dać tego spróbować kiedy mam trochę wolnego czasu! :) Nick

I stworzył "wyświetlacz powietrza" (rodzaj kołatkę, który wyświetla messajes). Używa tylko 12F629 i napędów 7 diod LED. Można znaleźć schemat i kod HEX @ www.josepino.com . Nie używać czujnika, to po prostu timming. To ma 15 zaprogramowanych wiadomości. W tej chwili pracuję, aby utworzyć nową wersję, która używa niestandardowych komunikatów. Jose Pino www.josepino.com

[Quote = Nick C.] [quote = Shoestring] to sprawdzić: za pomocą mikroprocesor PIC12F629
[/quote] Po prostu ciekawi - jak jest 8-pin mikrosterownika kontroli 8 diod LED? Nick [/quote] Ma kilka diod połączonych równolegle.

Lepiej powiedzieć, myślę, diody są w antyrównoległej pozycji ... Cztery piny = osiem diod.

Witam, Oto kilka asnwers:
Tylko ciekawe - jak jest 8-pin mikrosterownika kontroli 8 diod LED? Nick
No patrz załączony link, i patrzeć na końcówkę # 2: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/40040b.pdf widziałem gdzieś, że kontynuował pomysł i jeszcze bardziej związane diody, i nie pamiętam stosunku do sosny numer diody LED.
jak kontrolować diod za pomocą przenośnych USB?
Cóż, jeśli wiesz, że twój punkt początkowy, a czas, który masz do punktu końcowego, można podzielić, że do segmentów, lub stopni. Każdy stopień będzie światło lub wyłączyć diody, tak jak 7 sement, który używa diody ...

[Quote = Nick C.] [quote = RX5] wyświetlacze śmigło zrobienia, ANALOG sposób? bez uControllers? Chciałbym naprawdę miłość do jednego, nawet prosty wyświetlacz do ... :) Może ktoś po schems [/quote] To bardzo ciekawe pytanie. Nigdy nie byłem za co jeden bez mikrosterownika - dzięki za pomysł! Myślę, że można to zrobić stosunkowo łatwo. Zegar będzie trudne, ale tylko wyświetlanie zgromadzone dane powinny być całkiem proste. Tylko głośno myślę tutaj ....... 1) Wyświetlacz korzysta z 8 diod LED. 2) Przechowywanie danych w standardowym EPROM (27C256 itp.) 3) Użyj bufor między EPROM linii danych i LED 4) Para kaskadowo CD4040 liczniki tętnienia binarne są podłączone do linii EPROM adres. 5) liczniki są taktowane z 555 timer. Trzeba zrobić wiele dostrajania na prędkość obrotową silnika i 555 częstotliwości. Można użyć dużych EPROM lub kaskady wiele EPROMs/CD4040 jest przez dłuższy czas wyświetlania. Myślę, że mogę dać tego spróbować kiedy mam trochę wolnego czasu! :) Nick [/quote] dude! możesz mi pomóc? idd naprawdę kochać aby jeden .. na początek, nie wiem czy zabawie słyszał rom DIODA?? chcę utworzyć tylko prosty ... ale nie wie, jak ..... :) Tnx

hi ludzie, w jakim kierunku ma-normal-śmigła obracają się zegary? licznika lub clocwise?? mam silnik głowicowy magnetowid tutaj, ale obraca się tylko w jednym kierunku .....

Aktualizacja .. ive zrobić-różdżki komunikat na wyświetlaczu ... i musiałem się obracać w prawo .... RC osc, problemem jest to, że czasami, kiedy i nacisnąć przycisk nic nie ruszy .. Mam na myśli diody przyzwyczajenie światła .... i knw, że przełącznik nie jest problem .... może zmienić osc do kryształu zrobi .. i trzeba jaśniejsze diody LED na wyjściu ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back