współczynnika temperaturowego idc

C

ccw27

Guest
Witam, Jak działa współczynnika temperaturowego dla składnika idc w analoglib z kadencję? Staram się naśladować ptat i pasmo wzbronione prądu z wykorzystaniem tego składnika. Dzięki [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 41 minut: [/color] [/size] Mam to I = Inom * (1 + TC1 (T-Tnom) + TC2 (T-Tnom) ² Czy ktoś wie inteligentny sposób na modelu pasma zabronionego prąd?

możesz mi pokazać, jak w celu uzyskania pasmo wzbronione jest aktualny? PTAT prąd? lub stosunek napięcia odniesienia do rezystora? wielkość prądu odniesienia mają różne coefficiency temperatura, więc ich modelu.

Myślę, że u może modelu PTAT przez to równanie: I = Inom * ((T +273) / (Tnom +273)), gdzie T jest zmienną temp określone kadencji jako temperatura pracy

Zrobiłem montaż mojego obecnego pasma zabronionego obwód w matlab. Zasadniczo wywozu aktualnych danych do matlab i dopasowanie danych do równania drugiego celu. Następnie można użyć komponentu idc w analogLib i wprowadź prądu, TC1 i TC2. Ogólnie pasuje całkiem dobrze faktycznym obwodu, może jest lepszy sposób ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back