wolnego miejsca PC Link poprzez port USB

G

gloryloyalty

Guest
hi wszyscy eksperci
would u umysł dając mi pomógł?
Jestem studentem z Myanmaru i jestem teraz ten projekt
wolne łącze laserowe przestrzeń została zbudowana przez port szeregowy RS232 i tak tego portu nie mogą poruszać się dość prędkości łącza optyczne
potem już koncepcję połączenia z portu USB cos I'm so zainteresowani USB pojęcia
jedno chciałbym wiedzieć, "czy to możliwe?"
cos portu USB daje sygnał 2 linie (D i D-), jak można laserowe stanowią sygnał, że 2 linie
Myślę, że laser może stanowić jedną linię danych bez technologii WDM
nie jest wygodny do wykonania urządzenia WDM tu i tak nie mogę sobie wyobrazić, aby się o tym
wtedy mam silne pragnienie, by zbudować prosty link lasera przez USB protokół
wszelkie sugestie serdecznie zapraszamy
thankz góry
gloryloyalty

Gloryloyalty Hi,
W celu użycia USB, musisz mieć urządzenie USB, mikrokontroler lub IC, który obsługiwał komunikację USB na drugiej stronie.

Jest prawie taki sam sposób komunikowania się z urządzeniem za pomocą RS232, ale trochę bardziej skomplikowane.

Jedno z przedsiębiorstw, którzy urządzeń USB firmy FTDI, można znaleźć wiele informacji na temat ich części na ich stronie internetowej http://www.ftdi.co.uk

Można również dokonać wyszukiwania na tej stronie książki i artykuły o USB, aby uzyskać więcej informacji na ten temat.

Z pozdrowieniami,
/ Farhad A.
PS.Mam nadzieję, że ludzie w Polsce nie zostały mocno dotknięte Tsuname i trzęsienia ziemi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back