A
airboss
Guest
Jestem obecnie poszukuje pracy w analogowych i / lub różnych sygnałów projektowania układów scalonych teraz. Przydzielono mi głównie do cyfrowego rdzenia, kiedy pracowałem na SAR ADC. I nie umieścić go na swoje CV, ale większość ludzi pytania mnie na analogowe rdzenia. Tak więc ludzie mogą wyrzucić kilka potencjalnych pytania? Naprawdę doceniam. Pytania mam do tej pory: *), co jest wyzwaniem projektu dla komparatora? *), Co jest skutkiem, że przesunięcie jest na komparator? w jaki sposób anulować przesunięcie? *) Co to jest topologia dla komparatora? czy zatrzask jest używane, co do korzyści ze stosowania zatrzask? dlaczego czysty liniowy prądu i czystej zatrzaski? *), Co jest wyzwaniem dla ckt związane z napięciem odniesienia? *) Co to jest topologia DAC? co to jest wyzwanie DAC? *) Wszelkie nieliniowość kwestii pochodzących z DAC? co to jest rozwiązanie? Było jedno pytanie nadal nie jestem w stanie odpowiedzieć aż do teraz. *) Ile czasu i konieczności rozwiązania LSB? (Mam na myśli, możemy rozwiązać jeden bit w jednym cyklu clk, więc to pytanie się nie ma sensu do mnie.)