wielka różnica między wynikami symulacji i hfss

S

sonofsky

Guest
Witam wszystkich. Chcę zaprojektować W paśmie E-plane filtr pasmowy falowodu, I przyjąć hfss i CST analiza filtr ten sam parametr struktury, ale wyniki pokazują wielką różnicę, są całkowicie odmienne. Załącznik zostanie projektów hfss i CST. Czy ktoś może dać mi jakieś rady? Dziękujemy!

[Quote = sonofsky] Witam wszystkich. Chcę zaprojektować W paśmie E-plane filtr pasmowy falowodu, I przyjąć hfss i CST analiza filtr ten sam parametr struktury, ale wyniki pokazują wielką różnicę, są całkowicie odmienne. Załącznik zostanie projektów hfss i CST. Czy ktoś może dać mi jakieś rady? Dziękujemy !!![/quote] Wierzę, że hfss projekt różni się od CST MWS. Coś zauważyłem. 1.You nie ma granic dla hfss 2.Wave wzbudzenia portu w próżni bez granic prowadzenie w hfss 3.You są niezbędne ekscytujący tryb do falowodu próżni? Może utrzymać ten tryb??

tekz, dziękuję za odpowiedzi. 1. zgodnie z dokumentem pomocy hfss, jego tło będzie zestaw do PEC automatycznie. Tak, ponieważ jest to falowodu, myślę, że mogę pozwolić granicy pusty. 2. I remenber że jeśli waveport został zdefiniowany całkowicie w granicy, a następnie prowadzenie granice powinny być określone, aby chronić go ... ... Jeśli masz jakieś przydatne materiały, to proszę podzielić się nimi ze mną?

@ Sonofsky: jak u konwersji hfss pliku do otwarcia w CST format??

Hi możesz wyjaśnić mi jak można importować, konwersji hfss projektu CST

witam wszystkich w hfss częstotliwości rozwiązanie plik jest 94GHz, ale w konfiguracji częstotliwości wybrała między 1 a 10 GHz (!!!!!)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back