widok wzorca (Zelandia)

A

Alberich

Guest
Witam wszystkich,
Robię parametrycznych syudy z anteny PIFA i chciałbym mieć pole w kartezjańskim układzie składników (Ex, Ey, Ez) w określonym planem (jak w załączonym rysunku)
Chciałbym wiedzieć, czy jest posible, czy też nie, a jeśli tak, jak to zrobić?

thanks in advance
z pozdrowieniami.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Hi, Alberich:

Możesz użyć MGRID do dystrybucji w pobliżu pola na płaszczyznę.Wielkości będą oznaczone kolorem zamiast osi.

Pozdrowienia.

Hi-osobowy Jian,
dzięki za odtwarzaniu, ale sprawa jest taka, że ja nie rozumiem, jak to zrobić może u give me krótkie procedury do osiągnięcia rezultatu jeśli u mieć wystarczająco dużo czasu.

thanks in advance.
pozdrowienia

Dr Jian Hi, wybaczcie, ale mam inną sprawę, z widokiem na wzór dla ceniących phi w TETA E = 90 °
jest taka, że wygląda jak wzór linii łamanej i chcę to jak najbardziej harmonijne, jak to zrobić proszę?
thanks in advance
pozdrowienia
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Hi, Alberich:

Wygląda na to, wykorzystanie nieskończonego modelu substrat IE3D dla tej anteny.To jest świetne dla anten radiatng głównie w innych niż 90 stopni kątów.Jednak null na 90 stopni s spowodowane przez nieskończoną podłoża.Możesz użyć skończonej podłoża takiego wniosku, jeśli promieniowania theta = 90 jest krytyczna.

W pobliżu pola obliczeń i wizualizacji, proszę otworzyć. Bież plik do obecnego podziału.Wybierz PROCESS-> Blisko dziedzinie rachunku i określenia niektórych głośności przy obliczaniu pola.Następnie można wyświetlić w pobliżu pola na niektóre kawałki.

Pozdrowienia.

HI dr Jian,
thanks, for ur pomocy, prawdą jest płaszczyzną uziemienia używam jest tak duże, że wyglądają jak wzór promieniowania z nieskończoną jednym, ale powiedz mi jak dostać lepszej rozdzielczości Potrzebuję sprawnego wykres, mam go TETA E ale phi E dla defiend Teta nie jest możliwe to wyglądać jak ta, tak jak zdobyć więcej pkt do sprawnego wykres thanks in advance
pozdrowienia

Hi, Alberich:

Po sprawdzeniu, czy przycisk do znalezienia wzór promieniowania, IE3D/MGRID poprosi o pobudzenie i kąty.Można wstawić więcej kątów dla theta i / lub phi.Następnie będzie można znaleźć gładkie krzywe.

Right now, there are too few theta angles defined. Z pozdrowieniami,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back